Kia heeft bevestigd dat zijn nieuwe, opvallende conceptauto die zal worden onthuld tijdens de 65e Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt, de naam Kia Niro zal krijgen.

De Kia Niro geeft een blik op een mogelijke toekomstige Kia in het B-segment. De Niro is uitermate stijlvol en praktisch in een stedelijke omgevingen. De Niro, die op 10 september wordt onthult, beschikt over een innovatieve nieuwe aandrijflijn. De conceptauto is ontworpen in Kia’s designstudio in Frankfurt op nog geen kilometer van de IAA, onder leiding van Gregory Guillaume, Chief Designer van Kia Motors Europe.

De Niro voldoet geheel aan de wensen en eisen van de moderne automobilist en combineert een ondeugend karakter met een robuuste en stijlvolle uitstraling door gebruik te maken van contrasterende materialen, waaronder roestvrij stalen elementen. De afmetingen zijn doelmatig en compact gebleven.

Kia streeft er naar nieuwe mogelijkheden voor compacte auto’s te onderzoeken voor de individualistische en veeleisende automobilist. De Niro beschikt over voorzieningen die niet in verband worden gebracht met compacte auto’s. De wensen en verwachtingen van de Europese automobilist stonden centraal bij de ontwikkeling van de Niro.

De onthulling van de Kia Niro tijdens de IAA in Frankfurt, zal worden aangewend om de mening van potentiële klanten te peilen over toekomstige productiemodellen.

Kia Niro concept 5

Kia Niro concept 6

Kia Niro concept 7

Kia Niro concept 8