De Kia e-Soul is sinds deze maand volop leverbaar in Nederland. De elektrische urban crossover combineert een stoer design met veel ruimte, hightech features én een actieradius van maar liefst 452 kilometer.

Elektrisch rijden raakt bij Kia in 2020 in een stroomversnelling. Naast de succesvolle e-Niro, die in 2019 in ons land in de top 5 van bestverkochte elektrische auto’s stond, is nu ook de e-Soul snel leverbaar. De eerste exemplaren van de elektrische urban crossover, die volop ruimte biedt aan vijf inzittenden mét bagage, zijn inmiddels geleverd en de belangstelling voor de emissievrij-rijdende Kia is groot.

Hoge actieradius, snel te laden
Het succes van de derde generatie van de Soul is goed te verklaren. De elektrische e-Soul combineert zijn uitgesproken design en het speelse karakter van zijn voorgangers met een krachtige elektrische aandrijflijn met een 64 kWh-batterij en een actieradius van maar liefst 4521 kilometer. De elektromotor levert 150 kW (204 pk) en 395 Nm koppel, waarmee hij in slechts 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Met innovatieve technologieën, zoals batterijverwarming en een warmtepomp, kunnen bijvoorbeeld in de winter de laadsnelheid en het rijbereik verder worden geoptimaliseerd. Hij is standaard uitgerust met een CCS Combo-aansluiting voor het laden met wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC). De Kia-dealer kan e-Soul-rijders volledig ontzorgen met laadoplossingen op maat voor thuis of op de zaak.

De e-Soul is nu te bestellen vanaf € 42.985,-.