Karma Automotive, het elektrische premium automerk uit Zuid-Californië, toont op de Autoshow van Genève 2020 de elektrische Revero en de Revero GT.

Karma Automotive komt naar Europa met een belangrijke missie: het opbouwen van een netwerk met dealers en partners die de kernwaarden van het merk onderschrijven. Karma is synoniem met baanbrekend design, vooruitstrevende technologie, uitgebreide personalisatiemogelijkheden en een onovertroffen aankoopervaring voor klanten. Het mondiale retailnetwerk van de autofabrikant telt inmiddels meer dan 29 vestigingen. De Europese dealerorganisatie groeit gestaag en bestaat op dit moment uit Karma France, Karma Sweden, Karma Spain en Karma Nederland, als onderdeel van de Kroymans Dealer Group in Hilversum.

Karma komt met Revero en Revero GT naar Europa 10“De autotentoonstelling van Genève behoort tot de meest prestigieuze evenementen van de auto-industrie ter wereld. Voor Karma is dit het juiste moment om onze hoogwaardige elektrische auto’s te presenteren aan het veeleisende Europese koperspubliek,” zegt Rogier Kroymans, Vice President European Sales & Network Development. “Karma is de enige autofabrikant die in Zuid-Californië auto’s ontwerpt, ontwikkelt en bouwt. Uitgebreide personalisatiemogelijkheden, ongeëvenaard vakmanschap, onderscheidende vormgeving en een duurzame toekomstvisie maken Karma tot een unieke propositie in het Europese luxesegment.”

Tijdens de internationale tentoonstelling van Genève in maart toont Karma de Revero en de nieuwe Revero GT. De Revero mag met recht worden beschouwd als de grondlegger van het elektrische premium luxesegment. Twee elektromotoren en een elektrische generator, aangedreven door een efficiënte viercilinder turbomotor, zorgen voor soepele en krachtige prestaties. De Karma Revero is in een beperkte oplage leverbaar via het Europese dealernetwerk van Karma Automotive.

Karma komt met Revero en Revero GT naar Europa 11In Genève deelt de Revero het voetlicht met de nieuwe Revero GT. In Noord-Amerika werd de Revero GT door het Green Car Journal uitgeroepen tot ‘2020 Luxury Green Car of the Year™’. De Revero GT deelt zijn beeldschone lijnvoering en duurzame karakter met de Revero en voegt daar een aantal nieuwe elementen aan toe. Naast een aangepast design en de toepassing van duurzame, hoogwaardige materialen beschikt de Revero GT over nieuwe technologie, nieuw infotainment en een nieuwe elektrische aandrijflijn. De Karma Revero GT staat vanaf eind 2020 in de Europese showrooms.

Beide modellen van Karma bieden het beste van twee werelden. De combinatie van twee elektromotoren en een motorgenerator staat garant voor topprestaties en uitzonderlijke rijeigenschappen. De toepassing van extended range technology betekent dat de Revero en de Revero GT optimaal zijn toegerust voor duurzaam elektrisch rijden onder de meest uiteenlopende omstandigheden – van druk stadsverkeer tot lange ritten naar verre bestemmingen. Nadere details over de prijsstelling en de specificaties worden bekendgemaakt tijdens de Geneva International Motor Show.

Karma komt met Revero en Revero GT naar Europa 12Karma past ook nieuwe technologie, aansprekend design en op maat gemaakte elementen toe om een volledig BEV-platforms te ontwikkelen. De richting van de fabrikant is te zien in de SC2 Conceptcar, onthuld tijdens de AutoMobility LA van vorig jaar, het jaarlijkse media- en industrie-evenement van de Los Angeles Auto Show. Met geavanceerde technologie en een modern ontwerp is de SC2 Concept een gedurfde volgende stap in de toekomst van Karma als een hightech mobiliteitsincubator. Het model straalt luxe uit en is duidelijk herkenbaar als een Karma. De opvallende SC2 BEV-concept levert een indrukwekkende 1100 pk en gaat in minder dan 1,9 seconden van 0 naar 96 km/h.

Naast de snelle groei van het wereldwijde retailnetwerk en het productportfolio wordt het momentum van Karma Automotive medebepaald door zijn rol als aanjager en innovator van nieuwe technologie. Karma Automotive breekt met traditionele automotive businessmodellen door productontwikkeling, design, maatwerk en productiecapaciteit beschikbaar te stellen aan OEM’s, startups en andere partners die productieprocessen willen versnellen, toegang zoeken tot nieuwe technologie en die hun eigen producten luxueuzer willen maken.

Bezoekers en vertegenwoordigers van de media zijn tijdens autotentoonstelling van Genève van harte welkom op de stand 2241 van Karma voor een persoonlijke kennismaking met de Revero en de Revero GT.