In december rolt in Brazilië de allerlaatste Volkswagen Transporter T2 van de band. Dit model werd wereldberoemd als ‘hippiebus’, een symbool van onafhankelijkheid en vrijheid. De T2 is sinds 1967 geëvolueerd tot de ideale bus: de huidige Transporter, de T5. Om het afscheid van zijn legendarische voorganger te vieren, is er nu voor de Transporter-van-vandaag het T2-afscheidspakket met een voordeel van maar liefst 6.475 euro.

Het T2-afscheidspakket voor de huidige Transporter is zeer uitgebreid. Belangrijke elementen zijn lichtmetalen wielen (Canberra), volautomatische airconditioning (Climatic), radio/navigatie RNS 315, bumpers/handgrepen in carrosseriekleur en het elektrisch pakket met onder meer elektrisch verwarmbare buitenspiegels. Ook inbegrepen zijn onder andere cruise control, parkeerhulp achter, een alarmsysteem, licht & zichtpakket, comfortstoelen met armsteun en multifunctioneel stuur (leder). De Volkswagen Bedrijfswagen-dealer factureert voor dit feestelijke Afscheidspakket slechts 1.990 euro. Daarmee komt het klant-/ondernemersvoordeel op 6.475 euro. Het T2-afscheidspakket is er voor de Transporter Gesloten Bestelwagen, Dubbele Cabine en Kombi.

Kans op laatste Legendarische T2 2

Een korte historie
De ontstaansgeschiedenis van de Volkswagen Bus heeft een Nederlands tintje. In 1947 schetste Ben Pon namelijk een bestelwagen op basis van de Kever. Daarmee gaf hij de aanzet tot de ontwikkeling van de eerste Volkswagen Transporter, de T1. In 1967, midden in de flower power-tijd introduceerde Volkswagen de T2. Deze Transporter staat inmiddels bekend als ‘hippiebus’ en roept bij hele generaties nog steeds nostalgisch gevoelens op. 

T2 tot vandaag in productie
De T2 is wereldwijd een groot succes. Tot nu toe werden er meer dan 10 miljoen geproduceerd, niet alleen in Duitsland, maar ook in Argentinië en Brazilië. Op dit moment rollen er in de Volkswagen-fabriek in het Braziliaanse São Bernardo de Campo nog honderd T2’s per dag van de band. Inmiddels gaat het daarbij om ’Last Edition’-modellen. De productie van de Transporter T2 stopt medio december 2013.