Al in de kwalificatie toonden de Citroén-rijders hun suprematie met de Citroën C-Elysée WTCC aan door de top vijf posities te bezetten. Voor de zesde keer dit seizoen was José María López de allersnelste, gevolgd door Sébastien Loeb, Yvan Muller, Ma Qing Hua en Mehdi Bennani.

Op raceday zorgden de temperatuur van 33°C, een luchtvochtigheid en een baantemperatuur 45°C voor een spannende strijd op het Chang International Circuit.

AUTOMOBILE: BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015

Direct na de start van race 1 nam José María López de koppositie, gevolgd door Sébastien Loeb met Ma Qing Hua en Yvan Muller in een nek-aan-nek gevecht daar achter. Muller zou echter niet veel verder komen want nadat hij geraakt was door twee andere rijders moest hij met een defecte achterwielophanging de pits in. Mehdi Bennani profiteerde van de tegenslag van de Fransman en kon opklimmen naar de derde plaats. Nadat de safety car de pits weer had opgezocht was Ma Qing Hua sneller dan de coureur uit Marokko op tempo en kon hij de derde plaats terugpakken. De top vier zou tot de finish ongewijzigd blijven, ondanks dat Sébastien Loeb de druk er bij José María López voortdurend op hield. De Argentijn kon echter zijn negende overwinning dit seizoen boeken, waarbij hij genoeg punten verzamelde om zich voor de tweede keer te kunnen kronen tot FIA WTCC wereldkampioen.

De huldiging moest echter nog even op zich laten wachten omdat de rijders onmiddellijk de baan weer op moesten voor race 2. Net als bij race 1 ontstond er na de start weer een behoorlijk chaos. Yvan Muller moest al in de eerste bocht weer de strijd staken na een aanrijding met teamgenoot Ma Qing Hua. Na de tumultueuze eerste ronde lag Monteiro op kop, gevolgd door Chilton, Loeb, Ma en López.

De race kenmerkte zich vervolgens door veel incidenten en veel inhaalmanoeuvres. Sébastien Loeb wist zich gestaag naar voren en de tweede plaats te werken. De eerste plaats lag in het verschiet maar de race werd voortijdig afgevlagd door het invallen van de duisternis waardoor een overwinning er niet meer in zat en Loeb genoegen moest nemen met de tweede plaats.

AUTOMOBILE: BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015

AUTOMOBILE: BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015

Ma Qing Hua en José María López klasseerden zich, na een paar gedurfde inhaalacties, op respectievelijk de derde en vierde plaats.

Yves Matton, Team Principal, Citroën Racing: “Na het winnen in Sjanghai van de constructeurstitel is het nu fantastisch om José María López zijn tweede rijderstitel te zien winnen. Het is een beloning voor zijn constante uitstekende prestaties in het hele seizoen. Dit was misschien niet de allermooiste race maar ik denk met plezier terug aan onze prestaties in qualifying, voor het eerst de volledige top vijf voor Citroën. Een teken dat we nog steeds beter worden. Race 2 was frustrerend en als de race niet vroegtijdig zou zijn afgevlagd, had Sébastien Loeb nog kunnen winnen.”

José María López: “Ik ben heel blij met mijn tweede wereldtitel. Vorig jaar sprak iedereen er over dat dit de eerste titel was voor een coureur uit Argentinië sinds Juan Manuel Fangio. Maar dit keer denk ik allereerst aan mijn familie die zich veel opofferingen heeft moeten getroosten om mij in staat te stellen naar Europa te gaan en te gaan racen. Ik wil graag het Citroën Racing team bedanken dat mij een kans heeft geboden en mij ook carte blanche heeft gegeven om de strijd aan te gaan met mijn prestigieuze teamgenoten. Ik denk dat de lat dit jaar hoger is komen te liggen en daarom geeft deze titel mij nog meer voldoening.”

Sébastien Loeb: “Felicitaties voor Pechito. Het werken met hem is heel plezierig. Maar hem verslaan is niet eenvoudig. Ik heb dit weekend twee podiumplekken gehaald dus ik kijk met plezier terug. Ik ben ook een beetje gefrustreerd want ik had de tweede race ook een kans op de overwinning. Yvan Muller en ik staan nu dicht bij elkaar in het kampioenschap en ik zal er in Qatar alles aan doen om tweede te worden in het kampioenschap.”

FIA WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2015 - BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015 - PHOTO : @World 33- Ma Qing Hua - Citroen Total WTCC

Yvan Muller: “Ik ben blij dat de kwalificatie op zondag was, waardoor ik vandaag nog een paar kilometer heb kunnen rijden. Verder heb ik weinig te melden. Twee keer uit moeten vallen in het begin van de race door aanrijdingen, maar die zijn onderdeel van onze sport. Kampioen kon ik toch al niet meer worden. Felicitaties voor José; hij heeft een perfect seizoen gedraaid.”

Ma Qing Hua: “Ik ben blij voor Pechito; hij verdient de titel. Ik ben blij dat ik zijn teammaat ben want ik leer veel van hem. Ik ben ook blij dat ik twee keer op het podium ben geëindigd. Daardoor sta ik nog steeds vierde in het kampioenschap!”

AUTOMOBILE: BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015

Uitslag Race 1
1. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
2. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
4. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)
5. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)
Snelste ronde: Sébastien Loeb (1:39.577)

Uitslag Race 2
1. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
2. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
4. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
8. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)

Stand wereldkampioenchap rijders
1. José-María López: 438 punten
2. Yvan Muller: 324 pnt
3. Sébastien Loeb: 322 pnt
4. Ma Qing Hua: 210 pnt
5. Tiago Monteiro: 196 pnt

Stand wereldkampioenschap constructeurs
1. Citroën: 964 punten
2. Honda: 676 pnt
3. Lada: 335 pnt