Jeep heeft voor de Europeaan de sportieve Jeep Grand Cherokee S-Limited ontwikkeld die opvalt door zwarte hoogglans styling elementen, zwarte 20-inch wielen en het hoogwaardige interieur dat bestaat uit suède, leer en carbon. De beroemde terreinvaardigheid van Jeep is bij de S-Limited aangevuld met comfort verhogende veiligheidssystemen, zoals onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Rear Cross-Path Detecton. De zuinige en krachtige 3,0-liter V6 CRD turbo-dieselmotor zorgt tezamen met de Quadra-Trac II vierwielaandrijving en de Quadra-Lift luchtvering voor een dynamische en sportieve rijsensatie op de verharde weg.

De sportieve looks krijgt de Jeep Grand Cherokee S-Limited door 20-inch zwarte hoogglans aluminium velgen en remklauwen, in kleur gespoten deurhendels, deep tint sunscreen glass en een dubbele sportuitlaat. De daklijsten, de koplampranden, de beroemde zevensleufsgrille, de spoilers op de achterklep en bumpers zijn in glossy zwarte lak uitgevoerd.

Het feit dat de Jeep Grand Cherokee S-Limited voor de Europese markt is ontwikkeld, komt ook tot uiting door de overtuigende kwaliteitsuitstraling. Het interieur valt op door het gebruik van hoogwaardige materialen met carbon fiber interieuraccenten op het dashboard en in de deurpanelen. De hoogwaardige ambiance wordt gecompleteerd door suède leren kuipvormige stoelen met perfecte pasvorm, een verwarmbaar (geperforeerd) leren stuurwiel en een pedalenset geïnspireerd op de racerij. De standaarduitrusting van de Jeep Grand Cherokee S-Limited bestaat verder uit een 825 Watt SRT High Performance audiosysteem met 19 speakers en een subwoofer van Harmann Kardon, een achteruitrijcamera dat veilig inparkeren ondersteunt en een serie technologische veiligheidsvoorzieningen:

  • Adaptive Cruise Control: vermindert de snelheid die vooraf ingesteld is op de cruise-control wanneer een andere auto op dezelfde rijstrook een lagere snelheid rijdt. Zodra de auto zich op de andere rijbaan bevindt zal het systeem automatisch gaan versnellen tot de ingestelde snelheid.
  • Forward Collision Warning: naar voren gerichte radarsensoren die detecteren en waarschuwen bij naderen van gevaar.
  • Blind Spot Detection: twee ultra-wideband radarsensoren die de bestuurder helpen bij het wisselen van rijstrook of waarschuwt wanneer een ander voertuig zich in de blinde hoek bevindt.
  • Rear Cross-Path Detecton: dit systeem waarschuwt de bestuurder indien er van weerszijden verkeer nadert bij achterwaarts rijden.

Het Quadra-Trac II® 4×4-systeem garandeert, met een tussenbak voorzien van een terreinversnelling en Brake Traction Control System (BTCS), de off-road capaciteiten die zo kenmerkend zijn voor het merk Jeep. Quadra-Trac II wordt standaard geleverd in combinatie met de nieuwe Quadra-Lift luchtvering. Hiermee is het mogelijk de bodemvrijheid te vergroten bij gebruik in het terrein, maar er is ook een speciale parkeermodus waarbij de carrosserie 3,8 cm extra lager komt om de in- en uitstap te vergemakkelijken. Het avontuurlijke karakter wordt verder in goede banen geleid door de standaard aanwezigheid van Hill Start Assist, Hill Descent Control en Trailer Sway Control.

De Jeep Grand Cherokee S-Limited is voorzien van de efficiënte 3,0-liter V6 CRD turbodieselmotor. Deze motor is ontwikkeld en gepatenteerd door Fiat Powertrain en voorzien van de MultiJet II technologie. De motor heeft een maximumvermogen van 241 pk (176 kW) bij 4.000 r/ min. Het koppel bedraagt 550 Nm en is beschikbaar vanaf 1.800 tot 2.800 r/ min. Ook met deze uitstekende prestaties is de 3,0-liter turbodiesel zuinig: het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 8,3 l/100 km.

De Jeep Grand Cherokee S-Limited is leverbaar in de kleuren Bright Silver, Briljant Black, Mineral Gry, Deep Cherry Red, Bright White en Maximum Steel en hij staat in de prijslijst vanaf € 87.990,-.