Jaguar introduceert vanaf november de vernieuwde XF modeljaar 2013. Het succesvolle model is op een aantal punten nog verder verbeterd, wat met name heeft geresulteerd in enkele nieuwe motoren met betere brandstofefficiency en schonere energielabels. De Jaguar XF is leverbaar vanaf € 51.990,-. Daarnaast maakt de nieuwe XF Sportbrake in december zijn opwachting in de showroom van de Regionale Jaguar Centra, leverbaar vanaf € 54.690,-.

Met de XF Sportbrake staat Jaguar aan de vooravond van een belangrijke introductie. Dit nieuw ontwikkelde model betekent voor Jaguar de langverwachte toetreding tot het segment van premium estates. Als meest praktische Jaguar ooit onderscheidt de nieuwe XF Sportbrake zich met een laadvolume van 550 tot maximaal 1.675 liter. Een uitgekiende reeks krachtige, zeer efficiënte vier- en zescilinder turbodieselmotoren betekent dat de XF Sportbrake zich met elke concurrent in dit felbevochten segment ruimschoots kan meten. De XF 2.2D Sportbrake is leverbaar vanaf € 54.690,- voor de uitvoering met een vermogen van 163 pk. De XF 2.2D S Sportbrake met 200 pk is er vanaf € 58.590,-. Beide varianten zijn voorzien van het groenste energielabel A.

De andere krachtbron voor de XF Sportbrake is een 3.0 liter twin-turbo V6 dieselmotor, leverbaar in een 240 pk en een 275 pk variant. Voor deze uitvoering gelden prijzen van respectievelijk € 68.390 (XF 3.0D 240 Sportbrake) en € 72.370,- (XF 3.0D 275 Sportbrake). De Jaguar XF Sportbrake is vanaf december te zien in de Regionale Jaguar Centra.

Jaguar XF modeljaar 2013

Zoals reeds vermeld in een eerder persbericht is de XF modeljaar 2013 leverbaar met nieuwe, zuiniger vier- en zescilinder benzinemotoren, gecombineerd met een soepel schakelde achttraps automatische transmissie. Daarnaast ondergaan beide modellen een upgrade in technologie, met nieuwe functies en meer gebruiksgemak voor de audio- en infotainmentsystemen. Ook nieuw zijn de optioneel leverbare audiosystemen van het vooraanstaande Britse merk Meridian.

Zakelijk verantwoorde XF Business Editions

Het gamma van de Jaguar XF kent net als voorheen de veelgeprezen Business Edition en Sport Business Edition uitvoeringen, beide voorzien van extra’s die de luxueuze uitrusting extra cachet geven. Zo wordt de XF Business Edition uitgerust met onder meer lederen bekleding, een navigatiesysteem en Park Distance Control. De meerprijs voor dit pakket bedraagt € 2.500,-. De XF Sport Business Edition beschikt over dezelfde uitrusting, aangevuld met een Aerodynamic en Black Pack. Voor de XF 2.2D in deze uitvoering bedraagt de meerprijs € 5.310,-. De overige motorvarianten van de XF Sport Business Edition kennen een meerprijs van € 5.560,-. Compleet nieuw is de XF Premium Business Edition, met onder meer bekleding van zacht gelooid leder, een navigatiesysteem, Parking Aid Pack met camera en een Mirror Pack. Voor deze extra’s geldt een meerprijs van € 5.590,- wat net als bij de overige Business Edition een consumentenvoordeel van € 2.140,- betekent.