Met de opening van een nieuw testcentrum in Dubai breidt Jaguar Land Rover haar activiteiten in het Midden-Oosten uit. Het nieuwe testcentrum stelt Jaguar Land Rover in staat om onder extreme omstandigheden auto’s te testen, en deze verder te ontwikkelen.

Gedurende de zomermaanden kunnen de temperaturen in de woestijn rond het in Dubai gelegen Al Barsha oplopen tot wel 50 oC. Daarmee vormt het ruim 1.000 m2 grote testcentrum voor Jaguar Land Rover de ideale omgeving voor een groot aantal tests op het gebied van betrouwbaarheid en afstellingen. Ook kunnen hier rijtests bij extreme hitte en luchtvochtigheid worden uitgevoerd. In het nieuwe testcentrum, dat in de plaats komt van een kleinere locatie in Dubai, kan het engineering team onder meer aandrijflijnen, chassis en koel- en ventilatiesystemen testen, alsmede de off-road prestaties van het unieke Terrain Response®-systeem van Land Rover.

Jaguar Land Rover beschikt over een wereldwijd netwerk van vijf testcentra: op de Nürburgring in Duitsland; in het Zweedse Arjeplog; Phoenix en International Falls in de Verenigde Staten en nu ook Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

“Jaguar Land Rover heeft ambitieuze groeiplannen. Mede daarom hebben we sinds 2008 flink geïnvesteerd in onze eigen technische afdeling, die ons moet ondersteunen bij de ontwikkeling van een ongeëvenaard aantal nieuwe en vernieuwde modellen van zowel Jaguar als Land Rover”, aldus Martyn Hollingsworth, Director of Engineering Technical Services van Jaguar Land Rover.

“Ons nieuwe testcentrum in Dubai is vier maal zo groot als de vorige locatie, en geeft ons alle mogelijkheden om toekomstige nieuwe modellen en technologieën intensief te testen. Ons technische team heeft een sterke focus op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn omgevingstesten, die ervoor moeten zorgen dat onze auto’s zelfs tegen de zwaarste omstandigheden bestand zijn.”

“We zijn zeer verheugd dat we onze testfaciliteiten in het Midden-Oosten kunnen uitbreiden. Dubai heeft unieke en zeer uitdagende klimatologische omstandigheden. Een auto die onze tests hier met goed gevolg doorstaat, zal overal ter wereld naar onze eisen presteren. Dit nieuwe testcentrum is cruciaal om op termijn succesvol te blijven, aangezien elk model dat voor Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika wordt ontwikkeld, hier wordt gecertificeerd alvorens in productie te gaan”, besluit Robin Colgan, Managing Director van Jaguar Land Rover MENA (Middle East en North Africa).”

Jaguar Land Rover test in Dubai 7

Jaguar Land Rover test in Dubai 8