• Jaguar Land Rover start Special Operations-afdeling om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar speciale producten
  • Special Operations gaat zich richten op ontwerp en ontwikkeling van high-specification modellen, volledig maatwerk, heritage producten en luxe artikelen
  • Bouw van nieuw, state-of-the-art Special Operations Technical Centre
  • Nieuw Jaguar Heritage centrum in Browns Lane, Coventry

Om nog beter te kunnen inspelen op de toenemende verwachtingen van klanten met unieke wensen, start Jaguar Land Rover met Special Operations een nieuwe afdeling die zich hierop gaat concentreren.

Jaguar Land Rover Special Operations gaat een programma unieke producten en diensten aanbieden:

  • Unieke uitvoeringen die het beste van beide merken bieden, inclusief high-performance varianten, ultra-luxueuze producten en gelimiteerde collector’s editions.
  • Unieke maatwerk-uitvoeringen en een grotere keuze uit lak- en interieurkleuren, materialen, afwerkingen en accessoires.
  • Heritage producten, inclusief ‘recreations’ van vroegere modellen, maar ook onderhoud en restauratie, en het ontwikkelen en produceren van onderdelen voor heritage modellen.
  • Een nieuw programma luxueuze lifestyle artikelen gericht op huidige en potentiële klanten.

Dr. Ralf Speth, Chief Executive Jaguar Land Rover, verklaart: “Deze investering in speciale producten versterkt de wereldwijde reputatie van de merken Jaguar en Land Rover.” John Edwards, Managing Director Jaguar Land Rover Special Operations: “Met Special Operations kunnen wij het allerbeste op het gebied van talent en expertise binnen Jaguar Land Rover aanwenden om exceptionele producten en diensten te creëren voor onze klanten.”

Het team van ontwerpers en ingenieurs van Jaguar Land Rover Special Operations wordt geleid door Paul Newsome, afkomstig van Williams Advanced Engineering. Het team van circa 150 Jaguar en Land Rover specialisten gaat in een nieuw te bouwen Technical Centre werken aan huidige en toekomstige modellen en op basis daarvan exclusieve uitvoeringen creëren, variërend van ultra luxueus tot extreem sportief. In flexibele, door Formule 1 geïnspireerde werkplaatsen, inclusief een volledig geautomatiseerde lakstraat, zal worden gewerkt aan unieke maatwerk-oplossingen en premium voertuigpersonalisering.

Daarnaast wordt in Browns Lane, Coventry, de spirituele basis van Jaguar, een nieuw heritage centrum gecreëerd. Dit wordt onder meer de productielocatie van de zes recent aangekondigde E-Type Lightweight recreations. Hier gaat ook een nieuw gevormd heritage-team de onderhouds- en restauratiediensten uitbreiden. Het nieuwe, grotere heritage centrum zal vanaf 1 augustus operationeel zijn.

JAGUAR LAND ROVER SPECIAL OPERATIONS- AFDELING 2