Voor de klassiekerrally Mille Miglia stelde Jaguar Heritage Racing dit jaar een uniek team van coureurs samen, die net als vorig jaar kunnen beschikken over enkele fraai gerestaureerde exemplaren van klassiekers als de Jaguar C-Type en XK120. De auto’s zullen worden bemand door zesvoudig Olympisch wielerkampioen Chris Hoy, supermodel David Gandy, voormalig Le Mans-winnaar Andy Wallace, 20th Century Fox CEO Jim Gianopulos – die een equipe vormt met een collega uit de filmindustrie, de Duitse actrice Hannah Herzsprung, Salvatore Ferragamo Jr, mode-icoon Yasmin Le Bon en Michael Quinn, kleinzoon van Jaguar-oprichter Sir William Lyons.

Deze aansprekende lijst van klassiekerliefhebbers wordt aangevoerd door Alex Buncombe van Jaguar Heritage Racing en autojournalist Chris Harris. Dit duo rijdt de Mille Miglia in een Jaguar C-Type die ooit eigendom was van Juan Manuel Fangio, de voormalige Formule 1 kampioen.

De Mille Miglia is het jaarlijkse hoogtepunt in de wereld van klassieke autosport. In 1952 introduceerde Jaguar tijdens deze wedstrijd voor het eerst schijfremmen op de C-Type, die werd bestuurd door hoofdtestrijder Norman Dewis en Formule I legende Stirling Moss. Eerder deze week woonde Norman Dewis een training van het Jaguar Heritage Racing team op Goodwood bij. Deze trainingssessie is opgenomen op video en kan worden bekeken en gedeeld via http://www.youtube.com/watch?v=eEkckuR8E-k&feature=youtu.be

Het team, bestaand uit drie Jaguars C-Type en drie Jaguars XK120 krijgen gedurende het grootste deel van de route gezelschap van vijf nieuwe Jaguars F-TYPE.

“In 1952 was Jaguars deelname aan de Millie Miglia van groot belang voor de verdere evolutie van de producten van Jaguar. Al in de jaren ’50 en ’60 onderscheidden de sportauto’s van Jaguar zich met een combinatie van verleidelijk design, uitstekende prestaties en technische innovaties, eigenschappen die ook nu weer aanwezig zijn in de nieuwe F-TYPE. Ik vind het geweldig dat Jaguar haar sportieve historie in deze beroemde rally opnieuw samenbrengt, met een team van bijzondere mensen die er voluit van zullen genieten”, aldus Bernard Kuhnt, die als Jaguar Regional Director voor Europa zal meerijden met Hannah Herzsprung.

Jaguar Heritage Racing in Mille Miglia 4