Sinds 1907 levert Dunlop grensverleggende bandentechnologie die motorcoureurs helpt bij het klokken van nog hogere snelheden en het verbreken van records. Dunlop is sinds het begin bij (bijna) alle TT-events betrokken geweest en is de meest succesvolle bandenfabrikant van de Isle of Man TT. Alleen al in de afgelopen 15 jaar hebben de coureurs op Dunlop banden meer dan 60 overwinningen en 150 podiumplaatsen behaald.

Dunlop’s meest indrukwekkende prestatie is geleverd in de Senior TT races, met maar liefst 13 opeenvolgende overwinningen. De eerste zege stamt uit 2005, toen John McGuinness een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur neerzette. Peter Hickman ging vorig jaar nóg sneller, met een record van maar liefst 212 kilometer per uur.

Dunlop’s Road Racing Event Leader, Pat Walsh, over Dunlop’s successen op IOMTT: “Elke Senior TT-overwinning is fantastisch en toont aan hoe Dunlop zich continu aanpast en verbetert om succesvol te blijven tijdens een van de zwaarste events van het jaar. De race die de meeste indruk op mij heeft gemaakt, was die waarin John McGuinness de grens van 200 km/u doorbrak op Dunlop banden. Dit record is 3 jaar lang niet gebroken.”

De geavanceerde JLB-technologie (Jointless Belt Construction) van Dunlop leverde een belangrijke bijdrage aan deze prestatie. JLB zorgt voor een nog strakkere handling, een perfecte rechtuitstabiliteit en een verminderd ‘zweverig’ effect.

Dit jaar hebben we ons geconcentreerd op een verbeterde rij-en bochtengedrag van de band. De KR 108 slicks warmen sneller op, wat essentieel is voor een optimale grip meteen bij de start.

De Isle of Man TT is sinds jaar en dag een belangrijke race voor de ontwikkelingsafdeling van Dunlop, het helpt ons om de speciaal ontwikkelde racetechnologie ook door te voeren in banden voor de openbare weg

Over Dunlop
Dunlop is één van ’s werelds meest toonaangevende bandenfabrikanten die banden ontwikkelt, produceert en levert voor auto’s, bedrijfswagens en motorfietsen, alsmede voor offroad- en industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu.