‘Project Black S’ is een verkenning van een nieuwe INFINITI high-performance modellijn, met op Formule 1 geïnspireerde technologie. Project Black S is ontwikkeld in samenwerking met het RenaultSport Formula One Team en zal voor de eerste keer worden onthuld tijdens een speciaal media-event aan de vooravond van de Geneva International Motor Show. 

Een radicale herinterpretatie van de Q60 coupe, Project Black S is voorzien van een opvallend, aerodynamisch design en laat zien hoe een performance hybride aandrijflijn voor de weg, de dynamiek van een INFINITI productiemodel aanzienlijk kan verhogen.

INTRODUCTIE VAN PROJECT BLACK S: NIEUWE INFINITI HIGH-PERFORMANCE 4

“INFINITI is de premium autofabrikant binnen de Renault-Nissan Alliantie en een technische partner van het RenaultSport Formula One Team, dus het is logisch dat we bij elkaar komen om de mogelijkheden te verkennen om innovatieve high-performance hybride technologie naar onze klanten te brengen. INFINITI heeft steeds het voortouw gehad in het beschikbaar maken van innovatieve nieuwe aandrijflijn technologie en we zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden van Project Black S.’’

Roland Krueger, President van INFINITI 
De performance hybride aandrijflijn wordt ontwikkeld door middel van Project Black S en is voorzien van een ‘energy recovery system’ (ERS) om energie op te slaan, zodat teruggewonnen elektrische energie ingezet kan worden om vermogen en koppel te verhogen. Het resultaat is directe, significante, onvertraagde acceleratie. De technologie is geïnspireerd door het bewezen dual-hybride systeem uit de Formule 1 en bestaat nog niet ​​in een huidige auto voor de openbare weg.

De onthulling van Project Black S in Genève zal helpen om de potentiële publieke interesse te meten in high-performance varianten van INFINITI