• Nieuwe TDI- en TSI-motoren verbruiken tot 15 procent minder brandstof
  • Nieuwe generatie infotainmentsystemen
  • Nieuwe comfort en assistentie systemen

SEAT zet haar productoffensief door met de nieuwe generatie van zijn Alhambra. De intelligente en veelzijdige MPV is tot 15 procent zuiniger dankzij de nieuwe motoren en nog dynamischer dankzij meer vermogen. De Alhambra behoort tot de koplopers in zijn klasse met nieuwe comfort en assistentie systemen, evenals de innovatieve connectiviteit en het infotainment aanbod. De nieuwe Alhambra komt deze zomer bij de dealers.

001_alhambra

“Alhambra heeft een jaar van recordverkoop gezien in 2014. Innovatie, rijplezier, het nut en de veiligheid zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe generatie Alhambra, waardoor het de perfecte partner voor een actieve levensstijl is,” zegt Jürgen Stackmann, Voorzitter van het Uitvoerend Comité SEAT, SA “Zijn wervend concept combineert de beste functionaliteit en state-of-the-art technologie met een uitstekende standaard van kwaliteit en vakmanschap. Plus, echte SEAT mode, het biedt ongelooflijke waarde voor uw geld. ”

De line-up van benzine- en dieselmotoren is volledig herontwikkeld. Elke aandrijflijn voldoet aan de strenge Euro 6-emissienorm. De turbomotor met directe injectie units zijn ook tot 15 procent zuiniger. Aangedreven door de 2.0 TDI 150 pk is bijvoorbeeld het brandstofverbruik van de nieuwe Alhambra een indrukwekkende 57,6 mpg, met 130 gram CO2 per km.

002_alhambra

003_alhambra

004_alhambra

“De Alhambra blijft tot de koplopers behoren met zijn verder verbeterde brandstofverbruik en de emissies cijfers. Met de nieuwe technologieën, biedt het de best mogelijke combinatie van dynamisch rijplezier en een uitstekend comfort. “Zegt Dr Matthias Rabe, SEAT Executive Vice President voor onderzoek en ontwikkeling.

Alle motoren kunnen worden gecombineerd met de DSG dubbele koppeling automatische transmissie, die in zijn nieuwste generatie ook beschikt over een brandstofbesparende vrijloopfunctie. Zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat,  loopt de Alhambra met de motor ontkoppeld.

De nieuwe Alhambra komt met een nieuwe generatie SEAT Easy Connect infotainmentsystemen. Deze omvat een hoge resolutie touchscreen displays en de allernieuwste processoren voor veel sneller opstarten en snelle routeberekening, ook het aanbieden van een compleet nieuw niveau van connectie.

005_alhambra

006_alhambra

011_alhambra

Het multi-collision remsysteem is standaard apparatuur in de nieuwe Alhambra. Indien de bestuurder niet meer kan optreden na een ongeval, initieert deze automatisch de remmen om een secundaire botsing te voorkomen. Nieuw aan de line-up is de Blind Spot-Sensor, die waarschuwt voor ongeziene voertuigen bij het veranderen van rijstrook. Ook nieuw in de Alhambra is DCC (Dynamic Chassis Control). Het systeem regelt de demper kleppen in een kwestie van milliseconden om de kenmerken van het voertuig naar de exacte rijsituatie aan te passen – of het nu ultiem comfort of een sportiever rijden is. De nieuwe massage stoelen leveren ook een uitzonderlijk hoog niveau van comfort op de lange afstand.

008_alhambra

009_alhambra

012_alhambra

013_alhambra

014_alhambra

Alhambra’s ontwerp is subtiel bijgewerkt. Nieuwe achterlichten met de kenmerkende lichte LED-technologie van SEAT, die zijn familie connecties onderstreept, net als het nieuwe merklogo in de gewijzigde grille en de nieuwe velgen. Het interieur is voorzien van nieuwe kleuren bekleding, het stuurwiel ontwerp is afkomstig van de SEAT Leon ook zijn een aantal van de bedieningselementen opnieuw ontworpen. De keyless entry en start-systeem is ook een gebruiksgemak.