INFINITI geeft de aanwezigen op de Paris Motor Show 2016 (Mondial de l’Automobile) vandaag (29 september 2016) een blik in de toekomst van auto’s, met de onthulling van baanbrekende nieuwe motortechnologie.

INFINITI’s nieuwe VC-Turbo (Variable Compression Turbo) is ‘s werelds eerste productieklare variabele compressieverhouding motor. Het is één van de meest geavanceerde verbrandingsmotoren ooit gemaakt. De VC-Turbo technologie combineert de kracht van een high-performance 2.0-liter turbo benzinemotor met het koppel en de efficiëntie van een geavanceerde diesel aandrijving – zonder diens bijbehorende uitstoot.

inf16294_sx001_ext_comp_v006_km_2k

inf16294_sx006_ext_comp_v006_js_2k

Roland Krueger, President van INFINITI Motor Company: “De baanbrekende nieuwe VC-Turbo aandrijving betekent een stap voorwaarts voor de ontwikkeling van motoren. Ingenieurs zijn er van overtuigd dat de doorbraak in de verbetering van de interne verbrandingsmotor technologie bereikt wordt door toepassing van een variabele compressieverhouding. Deze nieuwe technologie zal vanaf 2018 beschikbaar zijn in nieuwe INFINITI modellen. ”

De INFINITI QX Sport Inspiration Concept maakt zijn Europese debuut in Parijs en geeft de richting van het ontwerp van toekomstige INFINITI QX modellen aan. Het gedurfde nieuwe concept heeft enkele design aanpassingen gekregen sinds de wereldwijde onthulling op de Beijing Auto Show in april 2016 en toont de visie van het merk voor een volgende generatie mid-size premium SUV.

Tevens aanwezig in Parijs is de geüpgrade Q50 sportsedan, verfrist voor 2017 met nieuwe design eigenschappen en INFINITI’s InTouch in-car technologie.

VC-Turbo: De eerste productieklare variabele compressieverhouding motor
INFINITI’s VC-Turbo-technologie maakt gebruik van een geavanceerd multi-link systeem om naadloos het bereik van de zuigers te verhogen of verlagen. De motor past zich aan naar de rijomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. Op basis van deze informatie wordt direct de meest geschikte compressieverhouding gekozen. De motor is in staat om elke compressieverhouding tussen 8:1 (hoge prestaties) en 14:1 (hoog rendement) te bieden.

inf16297_sx001_comp_v005_km_2k

inf16297_sx005_comp_v003_km_2k

inf16297_sx006_comp_v002_km_2k

Met een vermogen van ongeveer 200 kW (268 pk) en 390 Nm koppel, zal de VC-Turbo motor vergelijkbaar zijn met zescilinder benzinemotoren op het gebied van prestatie, terwijl hij aanzienlijk efficiënter is.

De viercilinder VC-turbomotor kent een lager geluids- en trillingsniveau dan conventionele verbrandingsmotoren, in het bijzonder dieselmotoren, en is lichter en compacter dan V6 motoren met vergelijkbaar vermogen.

INFINITI’s VC-Turbo-technologie is een belangrijke stap voorwaarts voor de interne verbrandingsmotor, net als andere gerenommeerde innovaties op het gebied van aandrijflijnen, zoals vloeistofkoeling, brandstofinjectie, katalysatoren en de toepassing van turbomotoren. De komst van de variabele compressieverhouding motor zorgt voor een nieuwe standaard (kracht, efficiency en emissies) tegen welke toekomstige aandrijvingsvormen gemeten zullen worden.

QX Sport Inspiratie: de evolutie van een concept
De INFINITI QX Sport Inspiration, voor het eerst onthuld op de 2016 Beijing Auto Show, is een elegante en krachtige uitdrukking van vooruitstrevend SUV-design. Het ontwerp toont de visie van het bedrijf voor een volgende generatie, premium mid-size SUV.

INFINITI’s vooruitstrevende visie is duidelijk zichtbaar bij de QX Sport Inspiration, met een elegant maar toch krachtig geproportioneerd exterieur. De concept auto heeft enkele aanpassingen ondergaan om zijn zelfverzekerde uitstraling te versterken. De kleur van de auto is veranderd naar mat grijs, terwijl de wielen groter zijn gemaakt naar 22 inch en een opvallende bronzen kleur met bijpassende remklauwen hebben.

inf16294_sx003_ext_comp_v008_js_2k

inf16294_sx007_ext_comp_v003_vb_2k

inf16294_sx010_ext_comp_v005_js_2k

Vloeiende lijnen en geavanceerde vakmanschap kenmerken het ruime en prachtig ingerichte interieur. Het kleurenpalet voor het interieur is overwegend zwart en wit met details in een natuurlijke bruine kleur. Bepaalde delen van het interieur zijn verrijkt met bruin leer.

2017 Q50: een premium sportsedan voor een krachtige rit
INFINITI’s wereldwijde verkoop wordt ondersteund door de Q50 sportsedan, die een scala aan upgrades heeft gekregen voor 2017 en in Parijs voor het eerst aan de wereld is getoond.

De 2017 Q50 zal beschikbaar zijn met een nieuw Designer Pack. Dit bestaat onder andere uit nieuwe Graphite en Java Brown kleuren voor de semi-aniline lederen bekleding, een nieuwe donkerkleurige houtaccenten, een donker chromen afwerking en een zwarte hemelbekleding. Kopers kunnen een geheel nieuw Bose® Performance Series sound system kiezen, bestaande uit 16 luidsprekers en high-performance componenten.

inf16294_sx012_ext_comp_v004_js_2k

inf16294_sx017_int_comp_v008_km_2k

inf16294_sx020_int_comp_v002_vb_2k

INFINITI heeft de 2017 Q50 uitgerust met een nieuwe Telematic Control Unit, waardoor de eigenaar via INFINITI’s InTouch Services smartphone app elementen van de auto op afstand kan bedienen voor meer veiligheid en gemak. Nieuwe functies die op afstand bediend kunnen worden zijn het starten van de auto, lokaliseren van de auto en het volgen van de auto bij diefstal.

De 2017 Q50 zal later dit jaar te koop zijn.