De nieuwe INFINITI Q50 premium sportsedan zal zijn wereldwijde debuut maken op de Autosalon van Genève – met innovatieve technologieën die de bestuurder versterken en ondersteunen, wat zorgt voor een alomvattende benadering van prestaties.  

INFINITI heeft bij de introductie van de Q50, die wereldwijd het best verkochte model van INFINITI is en de basis vormt voor de groei van het merk, als eerste merk ter wereld een aantal innovatieve, ondersteunende, technologieën geïntroduceerd.

INFINITI ONTHULT NIEUWE VOORUITSTREVENDE Q50 4

De nieuwe Q50 is INFINITI’s eerste voertuig waarbij alle bestuurder ondersteunende technologieën onder het “ProPILOT” label zijn samengebracht. ProPILOT is het platform waarop INFINTI alle toekomstige autonome aandrijftechnologieën zal baseren.

Een van de ProPILOT technologieën in de nieuwe Q50 is de tweede generatie Direct Adaptive Steering – een steer-by-wire-systeem dat de bestuurder ondersteunt door het leveren van een soepele besturing, directere stuurreacties en gemakkelijk manoeuvreren. Direct Adaptive Steering is een voorloper van toekomstige stuursystemen die een belangrijke bouwsteen zijn voor het bereiken van volledig autonoom rijden.

De Q50 levert rijplezier dankzij innovatieve aandrijflijnen, waaronder de bekroonde 3,0-liter V6 twin-turbomotor uit de nieuwe en exclusieve ‘VR’ aandrijflijn familie, die onlangs werd vermeld op de prestigieuze 2017 Ward’s ’10 Best Engines’ lijst.

De nieuwe Q50 wordt onthuld op de Geneva International Motor Show tijdens de INFINITI persconferentie om 08:15 (CET) op 7 maart, zal ook vernieuwd exterieur en interieur design hebben. Dit brengt de auto in lijn met het merk zijn ‘design to perform’ ethos.