Autodesk VRED Professional 2017 SP1

De vroege versies van de Volkswagen Transporter, worden liefkozend Bulli genoemd en spreken nog steeds tot de verbeelding. Met de I.D. BUZZ CARGO laat Volkswagen Bedrijfswagens zien hoe een nieuwe, elektrisch aangedreven Bulli de bestaande Transporter-range zou kunnen verrijken. Het studiemodel heeft een volledig autonome rijmodus (I.D. Pilot) en biedt ook daarmee een blik in de toekomst.

De I.D. BUZZ CARGO is afgeleid van de I.D. BUZZ, een concept car die Volkswagen in 2017 in Detroit presenteerde en die direct een enthousiast onthaal kreeg. De I.D. BUZZ gaat in 2022 in productie.

I.D. BUZZ CARGO, VW's elektrische bus 10

De I.D. BUZZ CARGO is de eerste bedrijfswagen binnen de nieuwe I.D.-familie die gebaseerd is op het gloednieuwe MEB-platform (modular electric drive kit) van de Volkswagen Groep. Met zijn vooruitstrevend design biedt deze compacte bedrijfswagen opmerkelijk veel ruimte.

I.D. BUZZ CARGO, VW's elektrische bus 11

Internet of Things
De I.D. BUZZ CARGO brengt het ‘Internet of Things’ aan boord met een volledig gedigitaliseerd vrachtsysteem in de laadruimte. Afhankelijk van de gekozen batterij en het specifieke model heeft de I.D. BUZZ CARGO een actieradius van 330 tot ruim 550 km volgens de nieuwe WLTP-norm. Opvallend zijn daarbij de zonnepanelen op het dak, die genoeg energie genereren voor een extra actieradius tot zelfs 15 kilometer per dag.

I.D. BUZZ CARGO, VW's elektrische bus 12

Level 4 autonoom rijden
Ook beschikt het studiemodel over I.D. Pilot, een volledig autonome rijmodus. Wanneer I.D. Pilot wordt ingeschakeld, trekt het stuur zich terug in het dashboard en kan de bestuurder zijn stoel draaien om tijdens het autonome rijden op de snelweg ergonomisch gebruik te maken van de onboard computer. Waarmee de I.D. BUZZ CARGO op level 4 voor autonoom rijden opereert*. Nog een opvallende eigenschap is dat de I.D. BUZZ CARGO geen dashboard heeft. Alle benodigde informatie en gegevens worden via augmented reality in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd.