• Hyundai Motorsport klimt op naar 2e plaats in Wereld Rallykampioenschap voor constructeurs
  • Dani Sordo 4e, Thierry Neuville 5e
  • Kevin Abbring met Hyundai i20 WRC aan finish van loodzware Rally Duitsland en eindigt op 11e plaats in sterk deelnemersveld

Hyundai Motorsport heeft met een vierde en een vijfde plek in de zware Rally Duitsland, meetellend voor het wereldkampioenschap, dit weekend een uitstekende prestatie geleverd, waardoor het is opgeklommen naar de tweede plaats in het FIA World Rally Championship (WRC) voor constructeurs. Alle vier ingeschreven Hyundai’s i20 WRC bereikten de finish, waarbij Kevin Abbring met een 11e plek weer een prima prestatie leverde en veel ervaring opdeed. Het was voor hem de eerste keer dat hij met een WRC-auto een asfaltrally reed.

2015 Deutschland Rallye WRCcopyright: Hyundai Motorsport

Het Hyundai Motorsport team was erop gebrand dit weekend veel punten te scoren om op te kunnen klimmen naar de 2e plaats in de WK-stand voor constructeurs. Dani Sordo en Thierry Neuville voerden hun opdracht prima uit, waarbij zij in een onderling gevecht elkaar geen duimbreed toegaven. Sordo behaalde zelfs de derde plaats in de Power Stage die hem extra punten opleverde voor het kampioenschap bij de rijders. Kevin Abbring had als ‘teamorder’ zoveel mogelijk ervaring op te doen en veel kilometers te maken. Ook hij slaagde in zijn opzet en draaide voortdurend tijden die net buiten de top tien lagen.

In hun pas derde evenement voor Hyundai Motorsport boekten Kevin Abbring en co-driver Sebastian Marshall in hun Hyundai i20 WRC behoorlijke progressie. Ze reden een foutloze rally en eindigden net buiten de top tien.

Kevin Abbring aan de finish: “Dit was voor ons een heel interessante en leerzame rally. We hebben veel ervaring opgedaan. In de eerste helft van de rally liep het nog niet zo lekker, maar nadat we het probleem hadden ontdekt en verholpen tijdens de middagservice op zaterdag, ging het veel beter. We raakten steeds beter in ons ritme waardoor ook het vertrouwen toenam. Het is alleen jammer dat we net niet door konden dringen in de top tien. De auto voelde uitstekend aan en we hebben echt kunnen genieten van de klassementsproeven. Het was ongelooflijk hoeveel Nederlandse vlaggen we onderweg hebben gezien. Er waren veel fans en rallyliefhebbers uit Nederland afgereisd naar de Eifel. Die fantastische support heeft mij enorm gemotiveerd en ik kijk uit naar mijn volgende rally, op Corsica.”

2015 Deutschland Rallye WRCcopyright: Hyundai Motorsport

2015 Deutschland Rallye WRCcopyright: Hyundai Motorsport

Sordo was in zijn Hyundai i20 WRC het gehele weekend voortdurend voorin het veld te vinden, op de hielen gevolgd door teamgenoot Thierry Neuville. Zijn commentaar aan de finish: “Thierry en ik hebben de laatste dag geen onnodig risico genomen want zoals gezegd is de stand in het kampioenschap bij de merken voor ons het allerbelangrijkste. Ik vind het fantastisch dat wij in onze thuisrally erin zijn geslaagd op te klimmen naar de tweede plaats. Mijn Hyundai i20 WRC heeft het hele weekend tijdens deze supersnelle rally geen enkel probleem gehad. Dat geeft ook veel vertrouwen voor de komende rally’s.”

Team Principal Michel Nandan van Hyundai Motorsport toonde zich aan de finish zeer tevreden over het resultaat: “We hebben in de Rally Duitsland bereikt wat we wilden bereiken. Onze rijders hebben uitstekend gepresteerd en iedereen heeft perfect samengewerkt om alle vier de auto’s aan de finish te krijgen, met zelfs twee auto’s in de top vijf. We zijn weer gestegen naar de tweede plaats in de tussenstand voor het wereldkampioenschap en we moeten nu gebruik maken van dit momentum in de komende rally’s. Voor Kevin Abbring was het weer een weekend van veel leren en ervaring opdoen. We hebben met wat kleine technische zaken af moeten rekenen en ik wil hem complimenten met zijn professionalisme. Het was weer een prachtige thuisrally. Dit keer geen podium maar we zaten er niet ver vandaan. We zullen hard blijven werken om het gat met onze voorliggers te dichten.”

2015 Deutschland Rallye WRC copyright: Hyundai Motorsport

Uitslag
1. S. Ogier / J. Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 3:35:49.5
2. J.M Latvala / M. Anttila Volkswagen Polo R WRC +23.0
3. Mikkelsen / O. Floene Volkswagen Polo R WRC +1:56.6
4. D. Sordo / M. Martí Hyundai i20 WRC +2:09.3
5. T. Neuville / N. Gilsoul Hyundai i20 WRC +2:33.8
6. E. Evans / D. Barritt Ford Fiesta RS WRC +2:52.1
7. M. Østberg / J. Andersson Citroën DS3 WRC +3:12.5
8. O. Tanak / R. Molder Ford Fiesta RS WRC +4:26.6
9. H. Paddon / J. Kennard Hyundai i20 WRC +4:46.8
10. S. Lefebvre / S. Prévot Citroën DS3 WRC +4:54.5
11. K. Abbring / S. Marshall Hyundai i20 WRC +9:31.4

Stand FIA World Rally Championship 2015 voor rijders
S. Ogier 207 punten / J.M. Latvala 114 / A. Mikkelsen 98 / M. Østberg 90 / T. Neuville 80 / E. Evans 61 / K. Meeke 56 / O. Tanak 54 / D. Sordo 52 / H. Paddon 46

Stand FIA World Rally Championship 2015 voor constructeurs
Volkswagen Motorsport 300 punten / Hyundai Motorsport 161 / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 148 / M-Sport World Rally Team 138 / Volkswagen Motorsport II 64 / Hyundai Motorsport N.