Hyundai heeft de compleet nieuwe KONA onthuld: een dynamische, compacte SUV met een speelse exterieur- en interieurstyling. De Hyundai KONA is uniek, maar heeft ook alles wat je van een moderne SUV mag verwachten: hij oogt robuust en combineert de stoere uitstraling van een off-roader met het ruimteaanbod en de rijkwaliteiten van een sportieve sedan. Met zijn state-of-the-art veiligheidssystemen én zijn efficiënte motoren maakt hij een krachtig statement in het B-segment. De nieuwe Hyundai KONA komt in het najaar van 2017 op de Nederlandse markt.

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 22

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 23

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 24

‘De gloednieuwe Hyundai KONA is niet zomaar een nieuwe toevoeging aan Hyundai’s gevestigde SUV-aanbod. Het is een belangrijke mijlpaal om rond 2021 de grootste Aziatische autobouwer in Europa te worden’, zegt Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer van Hyundai Motor Europe (HME). Hyundai lanceert tussen nu en 2021 in totaal dertig nieuwe modellen en afgeleiden om deze doelstelling te bewerkstelligen. Bovendien wil Hyundai uitgroeien tot het groenste merk ter wereld. Om dat te bereiken investeert Hyundai fors in research & development. Er komen – nog meer – hybrides, plug-in hybrides, volledig elektrische auto’s en waterstofauto’s en elk nieuw model krijgt een groene aandrijflijn: hybride, plug-in of volledig elektrisch.

 

Twintig kleurcombinaties
Een tweekleurig dak en de keuze uit tien onderscheidende exterieurkleuren maken de KONA nog unieker. Het dak is leverbaar in de kleur Phantom Black of Dark Knight (donkergrijs). Voor het exterieur zijn de kleuren Phantom Black, Chalk White, Lake Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Ceramic Blue en Velvet Dune (lichtgrijs) leverbaar. In totaal levert dat zo’n twintig verschillende kleurcombinaties op.

Opvallend interieur
Het opvallende exterieurdesign wordt voortgezet in het interieur, waar Hyundai hoogwaardige en kleurrijke materialen heeft gebruikt voor de afwerking. Het instrumentenpaneel bevat hoogglans zwarte componenten. Dankzij diverse kleurenthema’s kunnen klanten een geheel eigen stijl kiezen. Er is keuze uit de thema’s Orange, Lime en Red. Deze kleuren komen terug rond de luchtroosters, de schakelpook, de sierring rond de startknop en de stiksels op stoelen en stuurwiel. Standaard levert Hyundai zwarte hemelbekleding. Voor de thema’s Lime en Red zijn ook gekleurde veiligheidsgordels leverbaar, evenals in hoogglans zwarte uitgevoerde deurhandgrepen en stuurwielspaken.

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 25

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 26

Diverse bedieningsknoppen zijn ondergebracht in de middenconsole en simpel te bedienen zodat de bestuurder zich maximaal op de weg kan concentreren. In de nieuwe Hyundai KONA is dat laatste nog eenvoudiger dankzij de nieuwe head-up display. Deze toont de belangrijkste rij-informatie in het gezichtsveld van de bestuurder, waaronder informatie over snelheid, navigatie, radio en de input van veiligheidssystemen als Autonomous Emergency Braking, Lane Keep Assist System en Blind Spot Detection System. De head-up display – met bovendien de beste afleesbaarheid in het segment dankzij een ultrascherpe weergave – is te (de)activeren met een druk op de knop achter het stuurwiel. De hoek en hoogte van de display zijn instelbaar en als de display niet wordt gebruikt, klapt deze automatisch in.

Stuurwielverwarming is optioneel verkrijgbaar en geleverd met de handige smart key kan de Hyundai KONA gestart worden met een simpele druk op de startknop. Naar wens levert Hyundai 8-voudig elektronisch verstelbare voorstoelen met ventilatiefunctie.

Maximale (opberg)ruimte
De nieuwe Hyundai KONA biedt maximale ruimte voor zijn inzittenden en hun bagage. Handige opbergvakken en 1,5-liter flesvakken verhogen het gebruiksgemak. De nieuwe KONA biedt riante beenruimte aan de inzittenden voorin (1.054 mm) en achterin (880 mm). De bagageruimte bedraagt 361 liter en is verder te vergroten dankzij de in delen neerklapbare achterbank (60:40). De hoge zitpositie zorgt ervoor dat alle inzittenden maximaal zicht hebben op wat buiten de auto plaatsvindt.

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 27

HYUNDAI KONA IS COMBINATIE OFF-ROADER EN SPORTIEVE SEDAN 28

 

 

SUV met maximale wendbaarheid
De nieuwe Hyundai KONA zet volgende stappen op het gebied van rijcomfort en veiligheid, evenals op het gebied van rijdynamiek. De compacte SUV heeft een grondspeling van 170 mm, is zeer wendbaar en biedt volop rijplezier en precieze besturing aan SUV-kopers in het B-segment. Hyundai heeft veel zorg besteed aan het nieuwe wielophangingssysteem, bestaande uit McPherson-wielophanging vóór én – in het geval van een KONA met voorwielaandrijving – een gekoppelde torsieas achter. De versie met vierwielaandrijving is uitgerust met multilink-achterwielophanging voor extra stabiliteit, maar ook Advanced Traction Cornering Control. Dit systeem voorkomt onderstuur en maakt de auto nog wendbaarder in bochten. Een ultrastijve, lichtgewicht koets én een laag zwaartepunt verhogen het rijplezier nog verder.