Hyundai maakt in de aanloop naar de introductie op de Autosalon van Genève meer details bekend van de vernieuwde Hyundai i30. De i30 krijgt een nieuw design, geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen en er komen 48-volt Mild-Hybrid-varianten voor een nog lager verbruik.

Hyundai vernieuwt ook de N Line-uitvoering voor de i30. Voor het eerst is deze sportieve uitvoering vanaf de zomer van 2020 ook beschikbaar op de i30 Wagon. Behalve de i30 5-deurs is ook de i30 Fastback weer leverbaar in N Line-uitvoering, die is geïnspireerd op de Hyundai i30 N.

‘In het C-segment is veel vraag naar veilige en betrouwbare auto’s met state-of-the-art connectiviteit, efficiënte aandrijflijnen en die er ook heel goed uitzien’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product van Hyundai Motor Europe. ‘De vernieuwde i30 voldoet aan de wensen van onze klanten, terwijl hij nog altijd gunstig geprijsd is. De auto spreekt een breed publiek aan.’

Modern design carrosserie
De carrosserie van de vernieuwde i30 oogt brutaal en slank en daarmee is hij bijzonder aantrekkelijk. De voorzijde is voorzien van een opvallend 3D-patroon. Met de bredere grille ziet de vernieuwde i30 er modern, laag en breed uit. Nieuwe, slanke koplampen met optionele MFR LED-technologie en nieuwe V-vormige LED-dagrijverlichting (DRL) completeren het moderne front.

De achterzijde van de i30 5-deurs is voorzien van een nieuwe achterbumper met een aerodynamischer vormgeving. De LED-verlichting aan de achterzijde is eveneens V-vormig, voor symmetrie met de voorzijde.

De vernieuwde i30 is leverbaar met nieuw ontworpen gepolijste 16- en 17-inch velgen die het zijaanzicht van de auto verder verfraaien.

Hyundai i30 N 16N Line-uitvoering voor alle carrosserievarianten
De dynamische, op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line is ingrijpend aangepast en nu voor het eerst behalve voor de i30 5-deurs en Fastback ook voor de vernieuwde i30 Wagon leverbaar. De vernieuwde i30 in N Line-uitvoering ziet er nu nog sportiever uit. Niet alleen is de centrale grille van de N Line-uitvoering verbreed, het gehele front – inclusief de nieuwe koplampen – heeft een specifiek design gekregen, dat mede op de vormgeving van straaljagers is geënt. De voorbumper met de eveneens vergrote centrale ondergrille geeft de N Line-uitvoering een stoer en zeer sportief accent. De openingen aan de zijkant zijn voorzien van lamellen die de aerodynamica optimaliseren.

De compleet nieuw vormgegeven achterbumper accentueert het dynamische karakter van de N Line-uitvoering. De brede diffuser is een sportief detail en maakt de auto optisch breder en nog indrukwekkender. De mistachterlichten hebben een andere plek gekregen en brengen het zwaartepunt optisch dichter bij de grond.

De vernieuwde i30 in N Line is er met nieuwe 17- en 18-inch velgen van een nieuw design, die de auto een opwindende en snelle uitstraling geven – zelfs als de i30 N Line stilstaat. De vernieuwde i30 5-deurs N Line en i30 Fastback N Line zijn voorzien van een aangepast onderstel en dito besturing in combinatie met de 1.5 T-GDi benzinemotor met 118 kW (160 pk) of de 1.6 dieselmotor met 100 kW (136 pk) voor een nog dynamischer karakter.

Verfijnd design interieur
Het interieurdesign van de vernieuwde i30 is geüpdatet met onder meer verfijnde en modern vormgegeven ventilatieopeningen. Er zijn ook drie nieuwe afwerkingskleuren toegevoegd aan de keuzeopties. De zitplaatsen zijn naar keuze bekleed met stof, leder of een combinatie van beide. Er zijn in totaal acht keuzemogelijkheden.

Connectiviteitsvoorzieningen
De Hyundai i30 biedt state-of-the-art connectiviteit. Een nieuw 7-inch digitaal cluster en een nieuwe 10,25-inch touchscreen voor navigatie bieden een moderne en individuele gebruikservaring. Het systeem is compatible met Android Auto en Apple CarPlay. Vanaf de zomer van 2020 is het mogelijk de smartphone draadloos te koppelen met de vernieuwde Hyundai i30. Daarmee is de smartphone ook draadloos op te laden.