Hyundai geeft de Hyundai IONIQ Electric een extra impuls door een samenwerking aan te gaan met energiebedrijf Eneco en met Fastned, de leverancier van snellaadstations voor elektrische auto’s. Belangrijk uitgangspunt van de samenwerking is dat het opladen van de Hyundai IONIQ Electric zo eenvoudig, voordelig én duurzaam mogelijk gebeurt.

01-hyundai-ioniq-electric

De Hyundai IONIQ wordt vanaf € 33.995,- geleverd met een IONIQ Wallbox Laadpakket. Dit laadpakket bevat een 32A Wallbox inclusief de basisinstallatie van Eneco. Hiermee is de IONIQ Electric binnen 4,5 uur volledig op te laden (ook als de elektriciteit bij een andere energiemaatschappij dan Eneco wordt verkregen). Bij het IONIQ Laadpakket is 5 jaar hosting, garantie, service en onderhoud van het laadpunt inbegrepen. Daarbij hoort ook een universele oplaadpas waarmee de Hyundai IONIQ Electric bij openbare laadpunten is op te laden.

Voor wie geen gebruik wil maken van het IONIQ Wallbox Laadpakket, maar toch volop in maximale vrijheid wil genieten van de Hyundai IONIQ Electric, biedt Hyundai ook een pasklare oplossing. De Hyundai IONIQ Electric zonder IONIQ Wallbox Laadpakket kost € 31.495,-. Via de Hyundai-dealer is dan een IONIQ Onderweg Laadpakket te koop voor € 450,-. Dit pakket is inclusief een universele oplaadpas van Eneco ter waarde van € 36,- (eerste jaar gratis), waarmee de Hyundai IONIQ Electric bij openbare laadpunten in Nederland is op te laden, én € 500,- aan tegoed dat is te besteden bij de snellaadstations van Fastned. Deze leverancier van snellaadstations biedt, wanneer de Fastned app is gedownload, de mogelijkheid om de Hyundai IONIQ Electric binnen 30 minuten voor 80 procent van de capaciteit op te laden bij een van de 50 Fastned-snellaadstations in Nederland. Dit betekent dat er overal zorgeloos volledig elektrisch is te rijden.

De actieradius van de Hyundai IONIQ Electric is 280 kilometer met een volle accu, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). De bijtelling voor zakelijk rijders bedraagt 4 procent. Bij een zakelijke investering is er een milieu-investeringsaftrek van 36 procent.

02-hyundai-ioniq-electric

Premium als topmodel
Het topmodel van de Hyundai IONIQ Electric is de Premium. Deze uitvoering heeft als belangrijkste extra’s bovenop de Comfort-uitvoering: lederlook bekleding, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel (10 standen), verwarmbare stoelen voor en achter en een verwarmbaar stuurwiel. Ook het draadloos opladen van de smartphone behoort tot de mogelijkheden.

Op veiligheidsgebied voegt de Premium een blindehoekdetectiesysteem toe en een waarschuwingssysteem voor achteropkomend verkeer, Rear Cross Traffic Alert genaamd. De Premium-uitvoering heeft voorts een schuif-/kanteldak en een regensensor. De verlichting aan de achter- en voorzijde is full LED.

Gloednieuwe lichtere, compacte en sterke batterij
De volledig elektrische Hyundai IONIQ Electric beschikt over een nagelnieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij van een nieuwe generatie die lichter, sterker en compacter is. Met deze batterij heeft de Hyundai IONIQ Electric theoretisch een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). De batterijen wegen 20-30 procent minder dan vergelijkbare Nikkel-Metaal Hydride-batterijen. Tevens neemt het accupakket 40 procent minder volume in beslag, wat de bagageruimte ten goede komt. De 88 kW (120 pk) sterke elektromotor levert vanuit stilstand direct de maximale trekkracht van 295 Nm. Dankzij een moderne eentrapstransmissie accelereert de Hyundai IONIQ Electric naar een topsnelheid van 165 km/uur.

De Hyundai IONIQ Electric heeft meer mogelijkheden om efficiënt met de beschikbare energie om te gaan. Zo zijn er banden met ultralage rolweerstand gemonteerd. Zijn ranke postuur zorgt voor een efficiënte geleiding van de luchtstroom langs de carrosserie. Dat levert een indrukwekkend lage luchtweerstandcoëfficiënt op van 0,24 en daarmee behoort hij tot de meest aerodynamische modellen in zijn klasse.

Efficiëntie staat voorop bij de Hyundai IONIQ Electric. De warmtepomp zorgt ervoor dat de batterij altijd in ideale omstandigheden presteert en dus adequaat omgaat met de hoeveelheid energie. Het in drie standen instelbare regeneratieve remsysteem stelt de bestuurder in de gelegenheid om extra energie aan de batterij toe te voegen, wat weer ten gunste komt aan de actieradius. Met de drie rijdmodi ECO, NORMAL en SPORT presteert de Hyundai IONIQ Electric optimaal in elke situatie.

 

Subtiele accenten en fraaie kleuren
De Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid hebben subtiele blauwe accenten in het in- en exterieur. Het elektrische karakter van de Hyundai IONIQ Electric wordt juist benadrukt door exclusieve koperkleurige accenten, geïnspireerd op de kleur van de koperen draden die wereldwijd als drager voor elektriciteit worden gebruikt. De Hyundai IONIQ is leverbaar in respectievelijk 8 kleuren voor de hybrideversie en 7 kleuren voor de elektrisch aangedreven variant.