Uit een Brits onderzoek naar de betrouwbaarheid van tweedehands auto’s is Honda voor het zevende achtereenvolgende jaar het beste automerk. Kopers die een betrouwbare tweedehands auto zoeken, zijn met Honda verreweg het beste uit, is de conclusie van het onderzoek.

Het betrouwbaarheidsonderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd op basis van gegevens uit meer dan 50.000 polissen van een Engelse verzekeringsmaatschappij. Bij auto’s met een leeftijd tussen de drie en tien jaar oud wordt gekeken naar hoe vaak een bepaalde auto zijn eigenaar in de steek laat en welke reparaties moeten worden uitgevoerd.

De Japanse automerken scoren jaar na jaar hoog. Honda staat steevast bovenaan de lijst, met een ‘pechkans’ van slechts 1 op 10, tegenover 71% faalpercentage bij het slechts presterende automerk.

Betrouwbaarheid, vanaf het ontstaan van Honda een van de belangrijke speerpunten, wordt in moeilijke economische tijden ook voor consumenten een steeds belangrijker criterium. Met name de Honda Civic wordt in dit kader genoemd als een van beste auto’s.