Ruim twee miljoen auto’s van Honda moeten terug naar de garage om een probleem met de airbag te laten verhelpen. Ook van het merk Nissan moeten 130.000 auto’s wegens hetzelfde euvel weer terug naar de werkplaats.

Dat maakten de Japanse autofabrikanten maandag bekend. Het gaat onder meer om de modellen Honda Fit (onze Jazz) en de Nissan Cube. De airbags zijn van de Japanse leverancier Takata. Eerder deze maand liet Toyota om hetzelfde probleem ook al bijna 2,3 miljoen auto’s opnieuw controleren.
Vorig jaar werden hierom wereldwijd eveneens miljoenen auto’s teruggeroepen door autofabrikanten, onder meer ruim 1,1 miljoen door Honda. Op 14 juni werd al melding gemaakt van de op handen zijnde nieuwe terugroepactie van Honda.
Door een probleem met een onderdeel in de airbag aan de passagierszijde kan die bij een aanrijding niet optimaal functioneren, werd toen gemeld. Ook kan de airbag scheuren. Een woordvoerder van Nissan Nederland laat weten dat de nieuwe terugroepactie van Nissan alleen auto’s in Japan betreft.

HONDA EN NISSAN TERUGROEP ACTIE 3

HONDA EN NISSAN TERUGROEP ACTIE 4

Bron: Autoweek