Honda e and Energy Management Images

Honda onthult de massaproductieversie van zijn volgende generatie elektrisch voertuig, de Honda e, tijdens het Autosalon van Frankfurt 2019. Bezoekers van de show kunnen de unieke reeks kenmerken van de auto bekijken middels een serie interactieve exposities met behulp van virtual reality en andere geavanceerde technologieën.

Honda onthult de uiteindelijke massaproductieversie van zijn volgende generatie elektrisch voertuig, de Honda e, tijdens het Autosalon van Frankfurt 2019. De Honda e is ontwikkeld met een focus op eenvoud in zowel ontwerp als bruikbaarheid. De auto zal voldoen aan de wensen van de moderne stadmens en nieuwe waarde bieden aan klanten dankzij naadloze integratie met verbonden technologieën en uitzonderlijke rijdynamieken.

De strakke externe lijnen worden geaccentueerd door het zijcamerasysteem dat de traditionele zijspiegels vervangt door compacte camera’s die livebeelden doorgeven op twee 6-inch schermen binnenin het voertuig. De cameratechnologie, een primeur binnen het compacte segment, biedt aanzienlijke voordelen wat betreft styling, veiligheid, aerodynamica en verfijning.

Het profiel van de auto valt op door de gladde stijlcontouren die worden versterkt door vlakke deurgrepen die eruit springen en zorgen voor strakke buitenlijnen – een echt modern en gebruiksvriendelijk ontwerpconcept. Dankzij het gebruik van het zijcamerasysteem, konden de ontwerpers een vrijwel naadloze verbindingen creëren tussen de voorruit en de A-stijl. Binnenin vindt u een ultramodern, volledig digitaal dashboard met vijf schermen en een verbonden infotainmentsysteem, geïntegreerd in een ontspannende, moderne passagierscabine met een lounge-achtige sfeer en subtiele, moderne materialen.

Het grootste deel van het digitale dashboard van de Honda e bestaat uit twee 12,3-inch lcd-touchscreen. Deze vormen de belangrijkste infotainmentdisplays en bieden een uitgebreide reeks toepassingen en verbonden infotainmentdiensten waarmee de auto naadloos te integreren is in het moderne stedelijke leven van de eigenaar in een woonkamerachtige omgeving. Hierdoor kunnen zowel de bestuurder als de passagiers – of de auto nu rijdt, geparkeerd staat of oplaadt – genieten van dezelfde connectiviteit en hetzelfde comfort dankzij de uitgebreide verbonden diensten die allemaal te bedienen zijn via de ultramoderne interface over het hele dashboard.

De Honda e is uitgerust met een krachtige elektromotor die beschikbaar is in twee varianten, 100 kW (136 pk)* of 113 kW (154 pk)*, en met een indrukwekkend koppel van 315 Nm*. De batterij van 35,5 kWh is een van de meest compactste in zijn klasse, en biedt een bereik van maximaal 220 km* op een lading – perfect voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Dankzij de snellaadmogelijkheid is de batterij binnen 30 minuten* weer tot 80% te laden. Op de weg levert de auto een responsieve en leuke rijervaring en de achterwielen worden aangedreven door de elektromotor voor een sportief en verbonden gevoel. De Honda e biedt een uitzonderlijke acceleratie vanuit stilstand en bereikt binnen ongeveer 8 seconden* 100 km/u.

De verbonden diensten en toepassingen die te bedienen zijn via het touchscreen, zijn ook te activeren met stemopdrachten via de Honda Personal Assistant-dienst. De intuïtieve Honda Personal Assistant is een slimme kunstmatige intelligentie (AI) die gebruikmaakt van unieke contextuele begrippen om natuurlijke gesprekken te creëren en toegang te bieden tot een reeks online diensten.

De unieke Honda Personal Assistant is te activeren door ‘OK Honda’ te zeggen, gevolgd door een vraag of instructie. Via machinaal leren ontwikkelt de technologie in de loop van de tijd een beter begrip van de stem van individuen, zodat deze nauwkeurigere antwoorden kan geven.

Dankzij de My Honda+-smartphone-app, kunnen de eigenaren van de Honda e ook op afstand verbonden blijven met hun voertuig.