Honda’s hoogtepunt op de 2014 Geneva Motor Show is de onthulling van het conceptmodel van de Civic Type R, die de richting toont van het exterieurontwerp van de langverwachte ‘hot hatchback’. De nieuwe Civic Type R wordt in 2015 geïntroduceerd. De brutale en expressieve styling van de ‘racewagen voor de openbare weg’, zoals het ontwerpteam de auto noemt, is een afspiegeling van de sterke prestaties waar de Type R bekend om staat. 

Meesterschap in geavanceerde technologie – FCEV concept
De FCEV Concept, die Honda’s meesterschap in de ontwikkeling van geavanceerde technologie onderstreept, is voor het eerst te zien in Europa. Slank en aerodynamisch laat het concept de mogelijke styling zien van Honda’s volgende generatie brandstofcelauto, die in 2015 in de Verenigde Staten en Japan wordt geïntroduceerd, gevolgd door Europa.

Verdere evolutie – Honda NSX
Honda toont het ontwerp van de aandrijflijn van de nieuwe NSX supercar, die zijn motorshowdebuut beleeft. Het model belicht de in de lengterichting geplaatste V6 twin-turbomotor met directe injectie en Honda’s innovatieve 3 motor Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel DriveTM) hybride systeem. 

Race esprit – 2014 Civic World Touring Car Championship
Volgend op de overwinning in 2013 bij de Manufacturers Championship van de World Touring Car Championship, onthult Honda de uitvoering van de 2014 Civic WTCC auto. Daarbij toont Honda haar lange geschiedenis in de Formule 1, met de RA271 die in 1964 uitkwam en zijn debuut maakte in de Duitse Grand Prix op de Nürburgring en de recordbrekende turbo RA168E motor die het seizoen van 1988 domineerde.

Honda  Civic Type R 2