Zondag 6 juli 2014:
27e Editie Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn

Wielen: roues, ruote, wheels en Räder – waar zouden wij zijn zonder wielen, die alles met vervoer te maken hebben? Rondom dit thema organiseert Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn al vele jaren een prachtevenement, waarin ook veel aandacht en zorg is voor de mens, als deelnemer én als publiek. Typerend voor deze dag? De ‘gemütliche’ sfeer en een grote verscheidenheid aan deelnemers.

Op zondag 6 juli zullen er rond de 350 deelnemers acte de presence geven. Op Landgoed Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek rijden vanaf 9.00 uur de blinkende schoonheden de poorten binnen. Na het startschot om 10.00 uur vertrekken de voertuigen voor een prachtige toertocht. Via een groots defilé voor de bewoners van Verpleeghuis Kalorama te Beek- Ubbergen zal de toertocht rond 12.30 uur eindigen in het centrum van Millingen aan de Rijn.

HISTORISCH VERVOER MILLINGEN DAKAR PRESS TEAM AANWEZIG!! 2

Bezoekers kunnen in het middagprogramma genieten van de geur van smeerolie en brandstof en van talloze glanzende bolides. Het jeugdsentiment wordt geprikkeld door een promenade van de deelnemende historische vervoersmiddelen, waaronder auto’s, motoren, vrachtauto’s, brommers en tractoren. Hoogtepunten van het middagprogramma 2014 zijn de thematentoonstellingen MG 90 jaar, VW Golf 40 jaar en Fiat 500 Toen en nu.

De organisatie nodigt zoals altijd de bezoekers uit om vooral in historische outfit deel te nemen. Dit jaar zijn in het bijzonder de vetkuif en petticoat in beeld op het Amerikaanse plein, waar ook The Eightball Boppers zullen optreden.
Voor wie dit nog niet genoeg vindt zijn er onder meer een onderdelenmarkt, stationair motoren, modelbouwers, minitrucks, een smederij en een kunstenaar met motorzaag aanwezig.

Voor informatie en/of opgave kijk op www.historischvervoer.nl. Organisatie en medewerkers heten u graag welkom in Millingen aan de Rijn op 6 juli aanstaande!