Toyota Hilux

Toyota presenteerde tijdens de Commercial Vehicle Show in Birmingham, Engeland (24-26 april 2018) 50 jaar Hilux en hierbij een nieuwe variant van deze sinds 1968 zeer succesvolle pick-up. Naast de huidige varianten van het in 2016 gelanceerde nieuwe model, verbreedt Toyota nu het modellengamma met een extra sportieve en stoere variant als top of the line-uitvoering. 

Deze Executive onderscheidt zich optisch met een aantal exclusieve kenmerken, waaronder een nieuwe afwijkende, extra stoere grille en voorbumper, stoere zwarte interieur afwerking én een nieuwe bijpassende kleur Fusion Orange. 

Hilux nog stoerder 12
Toyota Hilux

De nieuwe Toyota Hilux Dubbele Cabine variant is standaard uitgerust met luxe zwarte hemelbekleding, glimmend zwarte interieuraccenten, lederen bekleding met een stoer design en een nieuw instrumentarium. Zowel de grille als de voorbumper wijken optisch sterk af van die van de andere versies. Standaard heeft de auto vijf zitplaatsen maar hij is ook beschikbaar als tweepersoons versie met extra veel laadruimte in de cabine achter de tussenwand.

Hilux nog stoerder 13
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 14
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 15
Toyota Hilux

Tot 3.500 kg trekvermogen
De nieuwe Hilux Executive is net als de gelimiteerde Hilux Fifty uitgerust met de efficiënte en krachtige 2.4 D4-D dieselmotor met 110 kW (150 pk) en een bijzonder hoog en vlak koppel van 400 Nm. Met een trekvermogen tot 3.500 kg trekt de Hilux met gemak de zwaarste aanhangers. Naast maximale prestaties, neemt de Hilux op het gebied van een laag brandstofverbruik en lage emissies in zijn segment een unieke positie in.

Hilux nog stoerder 16
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 17
Toyota Hilux

50 jaar Toyota Hilux
De Toyota Hilux is sinds 1968 op de markt en is in die vijftig jaar uitgegroeid tot een wereldwijd icoon. De Hilux was de eerste auto op zowel de Noord- als de Zuidpool. Hij bracht Bernard ten Brinke als eerste Nederlander een overwinning in de koningsrit van Dakar 2018 in de categorie auto. Na ruim 18 miljoen geproduceerde exemplaren staat ook de huidige generatie net als zijn voorgangers op een ultrasterk ladderchassis. Dat maakt hem onoverwinnelijk in het terrein. Om dit jaar stil te staan bij vijftig jaar Toyota Hilux, introduceerde Toyota eerder dit jaar ook al de Hilux Fifty. Deze exclusieve uitvoering is voorzien van 18-inch ‘Bi-tone black’ lichtmetalen velgen met extra brede banden (265/60R18), aluminium treeplanken en een pushbar met geïntegreerde bodembeschermplaat. 

Hilux nog stoerder 12
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 19
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 20
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 21
Toyota Hilux
Hilux nog stoerder 22
Toyota Hilux