Opel organiseert in samenwerking met de associatie van Europese Opel GT-clubs een heuse Grand Tour voor de Opel GT. Van 19 tot en met 22 september wordt ‘vijftig jaar Opel GT’ gevierd met een tocht langs diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van het model. Maar liefst zeventig Opel GT-rijders starten de Grand Tour op het circuit van Hockenheim en voltooien die drie dagen later in het testcentrum Rodgau-Dudenhofen. 

De Grand Tour start op Hockenheim omdat de sportauto daar vijftig jaar geleden aan de pers werd gepresenteerd. Tijdens de eerste dag zijn designer Erhard Schnell – de geestelijk vader van de Opel GT – en Walter Röhrl te gast. Röhrl is een van de snelste rallyrijders aller tijden en werd in 1982 wereldkampioen met een Opel Ascona 400. Röhrl is aanwezig met zijn eigen Opel GT. 

Grand Tour voor de Opel GT 19

Dag twee staat in het teken van familie. Daarom trekt de Grand Tour door het Taunusgebergte naar de Opel Zoo en vervolgens naar Slot Westerhaus – de wijngaard van de Opel-familie. De volgende dag brengt de Grand Tour langs de Opel-fabriek in Kaiserslautern, waar de onderdelen voor de Opel GT uit 1968-1973 geproduceerd werden. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van het weggedrag van hun GT op de bochtige en heuvelachtige wegen van de streek.

Grand Tour voor de Opel GT 20

Op de slotdag doet de Grand Tour het testcentrum in Rodgau-Dudenhofen aan. Hier is de Opel GT klaargestoomd voor productie tijdens de eindeloze rondjes op het ovale testcircuit. Als afsluiter volgt er een diner in het historische K48-gebouw in Rüsselsheim. 

Grand Tour voor de Opel GT 21Grand Tour voor de Opel GT 22Grand Tour voor de Opel GT 23Grand Tour voor de Opel GT 24