De organisatie van de Formule 1 Dutch Grand Prix 2020 wil hun evenement anders dan anders te laten zijn. Zo organiseert de Dutch GP een Festival en is een een uitgebreid programma met DJ’s en entertainment. Bovendien wordt in aanloop op de Dutch GP het circuit en het terrein in Zandvoort serieus verbouwd.

Meer dan een likje verf
Bouwpartner VolkerWessels neemt nagenoeg het complete terrein op de schop. Medio februari zal het circuit weer in gebruik zijn. Vergunning zijn verleend voor de bouw, terwijl de evenementen vergunning nog loopt. Gemeente Zandvoort heeft hier het laatste woord in, maar de organisatie heeft er vertrouwen in.

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix geniet van de opbouw en realisatie van de Formule 1, die op 3 mei aanstaande in Zandvoort gereden zal worden.

De Arie Luyendijkbocht bocht wordt verbouwd tot een kom bocht en gaat bovendien 2 meter omhoog. Een situatie die uniek is en zal voor sensationele momenten gaat zorgen volgens Lammers. Coureurs informeren nu al naar de specs, maar de organisatie geeft slechts summiere informatie vrij over de aanpassing aan de bocht.

“Dive into the sea of orange” is het thema, waar de organisatie de 100.000 aanwezige Formule 1 fans op gaat tractoren. Op en naast de baan zullen tal van DJ’s de sfeer versterken. Het beloof een bijzonder feestje te worden.

“Super Friday” wordt ondersteund door Jumbo Supermarkten. Naast het entertainment programma zal het aantal ronden dat op de nieuwe baan door de Formule 1 coureurs gereden gaat worden het meest zijn tijdens het Formule 1 weekend.

De zaterdag staat in het teken van wie er op pole position zal komen.

Op 10 over 3 start zondag dan eindelijk de race en zullen voor het eerst in 35 jaar de Formule 1 auto’s weer de pitchstraat uitrijden.