Citroën onthult vandaag de eerste beelden van de nieuwe Grand C4 Picasso: een auto met een unieke stijl die heel anders is dan de versie met 5 zitplaatsen en een nieuw evenwicht laat zien tussen ruimte en belijning. Met het efficiënte, nieuwe EMP2-platform biedt deze auto de beste combinatie tussen modulariteit, ruimte en toegankelijkheid. Opvallend is ook de extreem lage CO2-uitstoot met een versie van slechts 98 g/km. Verder wordt met deze auto de allernieuwste BlueHDi-technologie geïntroduceerd met een versie die een vermogen levert van 150 pk met een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km.

De lengte van de nieuwe Grand C4 Picasso is gelijk aan die van de vorige generatie (4,59), maar de wielbasis kon worden verlengd tot maar liefst 2,84 (de grootste in zijn klasse) dankzij het nieuwe, modulaire EMP2-platform (Efficient Modular Platform 2). Dit leverde het volgende op:

– Modulariteit, met een derde rij wegklapbare stoelen om 7 personen te vervoeren;

– Ruimte, met de grootste ruimte van het segment op de 2de en 3de zitrij;

– Toegankelijkheid, met name op de derde zitrij, dankzij grotere openingen van de portieren;

– Laadruimte met een bagageruimte met 69 liter meer inhoud (645 liter VDA en meer dan 700 liter als de tweede zitrij maximaal naar voren is geschoven).

De nieuwe CITROËN Grand C4 Picasso wordt geleverd met een nieuwe BlueHDi motor conform de Euro 6 norm die een SCR-module bevat (Selective Catalytic Reduction), de enige technologie waarmee de NOx-uitstoot aanzienlijk beperkt kan worden (- 90%) en tegelijkertijd ook de CO2-uitstoot. Dit zorgt voor een voor deze klasse ongekende verhouding prestaties/verbruik: een vermogen van 150 pk en slechts 110 g CO2/km met een handgeschakelde versnellingsbak en 119 g/km met de allernieuwste automaat. Met zijn uitgesproken design is het een volkomen andere auto geworden dan de 5-zits versie (de auto heeft een heel eigen front, specifieke dakbogen aan de zijkant, unieke achterlichten met LED en 3D-effect).

De vloeiende carrosserielijnen voorspellen een grote binnenruimte
De nieuwe Citroën Grand C4 Picasso heeft een heel eigen design met verhoudingen die sterk afwijken van wat gewend zijn in dit segment. Met het modulaire platform EMP2 kon de wielbasis fors worden vergroot (2,84 m, ofwel 11 cm meer dan de vorige versie) waardoor meer binnenruimte en bagageruimte ontstond (69 liter meer dan de vorige versie) en waardoor ook de stylisten en ontwerpers meer vrijheid kregen. De vooroverhang is 11,6 cm verkort (kortste in zijn klasse), het motorblok en de vloer zijn lager geplaatst (tussen – 40 mm en – 50 mm voor de motor ; –  20 mm voor de vloer) en de spoorbreedtes verruimd (+ 82 mm voor ; + 31 mm achter).

Verder heeft de nieuwe Grand C4 Picasso ook een uitgesproken stijl waarmee hij duidelijk verschilt van de 5-zits versie: De zijkant van de nieuwe Grand C4 Picasso is herkenbaar aan dakbogen die vanuit de voorruit stijl zijn doorgetrokken en waarvan het aluminium middengedeelte ook een dragende functie heeft. Dit ontwerp past uitstekend bij het ruime interieur dat bovendien heel licht is door het grote glasoppervlak. De voorkant heeft de nieuwe signatuur van Citroën met nadrukkelijke horizontale lijnen en chevrons die uitlopen naar de zijkanten en om de LED-dagrijverlichting heen draaien. Precies daaronder zitten de smalle koplampen. De mistlampen maken de originele voorzijde af. De LED-verlichting achter heeft een 3D effect door het sterke en nieuwe ontwerp dat heel subtiel futuristische en technologische codes volgt. Bovendien heeft de achterkant een dynamisch karakter door een achterklep, die robuustheid en een grote bagageruimte suggereert. Met de klep open is de toegang tot de bagageruimte breed en daarmee gemakkelijk.

Grand C4 Picasso 2