Kevin Abbring met ‘Croky Chips’ Porsche GT3 aan start van Circuit Short Rally Zandvoort
Nieuwe opzet van GP Elite Rallyschool: ‘by Kevin Abbring’

Op 28 februari 2015 zal op Circuit Park Zandvoort voor de vijfde maal de 5e RallyPro Circuit Short Rally worden georganiseerd door het Circuit Park Zandvoort en de Stichting Auto Sportief. Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek, een uitgelezen kans om de spectaculaire rallysport van dichtbij mee te maken. De rally-auto’s komen zowel op het verharde als het onverharde deel. Het Team GP Elite zal in ‘full force’ aantreden met een team van maar liefst 5 auto’s, met als opmerkelijke kopman, Nederlands rallytalent en sinds dit weekend actief in het WK-Rally, Kevin Abbring. Hij zal achter het stuur zitten van een opzienbarende 997 GT3. Abbring zal daarnaast tijdens het evenement de GP Elite Rallyschool promoten. Het serviceterrein voor de rally-auto’s zal ingericht worden achter de pitboxen waar bezoekers de auto’s en coureurs van dichtbij zullen kunnen zien.

14391406209_d8babcb9f3_o_e5129

Kevin Abbring in Porsche 997 GT3
Naast het promoten van de GP Elite Rallyschool is de deelname met de “Croky” Porsche 997 GT3 aan de Circuit Short Rally Zandvoort voor Kevin een mooie mogelijkheid om weer eens in Nederland aan de start te komen en de Nederlandse rallyliefhebbers te ontmoeten. “Ik heb de laatste jaren voornamelijk in het buitenland gereden en ik vind het leuk om weer eens in eigen land een rally te rijden, helemaal in zo’n Porsche 997 GT3.”

De Duitse sportbolide wordt normaal gesproken gereden door de equipe Jochen Claerhout/Piero Vandeputte van het Bertec Rally Team, met ondersteuning van hoofdsponsor Croky Chips. Jochen Claerhout: “Hoewel ik uiteraard graag zelf rijd sta ik ditmaal, voor één keer, mijn plaats af aan Kevin Abbring. Enerzijds vanwege mijn vriendschap met Kevin en anderzijds om eens de ultieme mogelijkheden van de Porsche te zien omdat ik weet dat Kevin tot de limiet kan gaan. Ik denk dat zijn rijstijl uitstekend past bij de auto.” Navigator Piero Vandeputte stapt overigens heel graag in bij Kevin.

15576140025_caf85d32db_o_d525d

GP Elite Team
Het GP Elite Team zal tijdens dit evenement verder bestaan uit Kevin’s vader Edwin Abbring, die weer eens plaats neemt achter het stuur van een rally-auto. Hij zal als X auto de rally rijden in een door GP Elite geprepareerde BMW E36 M3. Het team wordt compleet gemaakt door Gerd Rijper in een BMW E36 325i, door Jan van Kuijk die debuteert in een BMW E30 325i en de drijvende kracht achter GP Elite, Marc Schipper. Hij maakt zijn jongensdroom waar door deel te nemen in een echte, potente ex-Prodrive Subaru Impreza GR A.

GP Elite Rallyschool ‘by Kevin Abbring’
Naast zijn hoofdwerkzaamheden die hij uitvoert voor Hyundai Motorsport heeft Kevin ook een belangrijk aandeel binnen de GP Elite Rallyschool. De visie van GP Elite betreffende het geven van hoogkwalitatieve trainingen sluit perfect aan op de ideeën van Kevin. Vandaar dat beide partijen graag de samenwerking wilden versterken door middel van een nieuwe opzet van de GP Elite Rallyschool, “by Kevin Abbring”.

Er is een gedegen opleidingstraject samengesteld waarbij de progressieve leercurve van de rijder voorop staat. De Rallytraining 1 wordt verreden op een onverhard terrein in Bottrop, net over de grens van Duitsland. Er wordt twee dagen op snelheid over bospaden gereden, de specifieke bochtentechniek op onverharde paden wordt getraind en een professionele navigator vertelt tijdens het rijden wat er zoal gebeurt op een klassementsproef. De 1 op 1 begeleiding in de auto is daarbij een van de unieke factoren. GP Elite Rallyschool ‘by Kevin Abbring’ heeft zich verzekerd van de medewerking van zeer ervaren trainers als Erwin Mombaerts, Seb Marshall, Chris van Woensel naast uiteraard Kevin Abbring.

Ultieme autosportervaring in Finland
De Rallytraining 2 wordt gehouden op een unieke locatie in Finland waar onder andere de Top Gear aflevering met voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen is opgenomen. Er wordt gereden in Groep N Subaru’s Impreza in volledige wedstrijd trim en in rallygeprepareerde BMW’s. De auto’s staan op banden met competitiespikes die een enorme hoeveelheid grip bieden op de gladde ondergrond. Onder begeleiding van uitstekende, ervaren Finse rallyrijders en Kevin geeft onderricht in specifieke technieken voor deze auto’s.

131959_Abbring02SWE15cm029_b256c

Tot slot kunnen deelnemers aan de GP Elite Rallyschool ‘by Kevin Abbring’ ook terecht voor de KNAF rallylicentie. De cursist wordt niet alleen van A tot Z begeleid bij het behalen van de licentie maar ook nog daarna bij het zetten van de eerste stappen in de rallycarrière.