Eén maand, 14 regio’s en 4.219 kilometer: na vier weken is de succesvol afgesloten. In dat tijdsbestek heeft de Franse student Vianney Bureau meer dan 4.200 kilometer afgelegd op de GOVECS GO!S2.4. En het unieke aan de tocht was het feit dat die volledig met elektrische aandrijving werd afgelegd. De langste etappe was 165 kilometer. Met zijn experiment heeft de student het bewijs geleverd dat een moderne e-scooter als de GOVECS nu al volledig geschikt is voor intensief dagelijks gebruik.

Zelfs uitputtende Alpenetappes over passen van ruim 2.000 meter hoog konden hem niet stoppen: na zijn trip van een maand bereikte Bureau begin juli zijn einddoel Parijs. De ambassadeur van elektrische mobiliteit reed daarvoor door veertien verschillende regio’s in Frankrijk. Volkomen emissieloos reisde de student op die manier van Parijs via Le Mans, Nantes, Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Cannes, Monaco, Grenoble, Lyon en Reims terug naar de Franse hoofdstad. Tijdens zijn tocht deed hij ook de steden Turijn en Genève aan. Om zijn tocht nog spannender te maken veroorloofde de Fransman zich een dagelijks budget van maximaal 10 Euro. Voor zijn marathon maakte Bureau gebruik van een elektrische GOVECS scooter, het toonaangevende Duitse merk van elektrische scooters.

“De Zero Emissie Tour bewijst dat elektrische scooters inmiddels volledig geschikt zijn voor dagelijks gebruik,” zegt Roelof Schiltmans, Managing Director van GOVECS-importeur RR Mobility. “In de praktijk heeft de GOVECS GO!S2.4 aangetoond dat hij met een topsnelheid van 45 km/u op één batterijlading tot honderd kilometer ver kan rijden. Daarom was het project niet alleen voor Vianney maar ook voor GOVECS een groot succes. Wij zijn blij dat de scooter deze betrouwbaarheidstest glansrijk heeft doorstaan. Ondanks de fikse afstand van 4.200 kilometer heeft de GO!S2.4 geen enkel probleem gehad, een bewijs van de hoge kwaliteit van onze scooters.”

Het volledige reisverslag van de Zero Emissie Tour, inclusief foto’s en video’s, is terug te vinden op Facebook