Goodyear gaat speciaal voor het FIA World Endurance Championship (WEC) een nieuwe serie banden ontwikkelen. Dit klassement bestaat uit langeafstandsraces op vier verschillende continenten, met als spectaculaire finale de 24 uur van Le Mans, een race die al 14 keer eerder door raceauto’s op Goodyear-banden is gewonnen.

Goodyear heeft voor haar comeback specifiek voor dit kampioenschap gekozen, omdat het een sterk platform biedt voor het demonstreren van bandentechnologieën op verschillende prototypen en GT’s. Ben Crawley, Directeur Motorsport, legt uit: “Banden voor endurances races zijn cruciaal voor optimale prestaties en het is voor onze Europese innovatiecentra dan ook een grote eer én uitdaging om raceteams weer met onze expertise te helpen.”

Goodyear werkt in haar innovatiecentra in Hanau (Duitsland) en Colmar-Berg (Luxemburg) al meer dan een jaar aan een nieuw serie banden voor Le Mans Prototypes. Deze banden worden tegelijkertijd ontwikkeld met de nieuwste Goodyear Eagle F1 SuperSport-banden voor sportwagens en track-day auto’s. Goodyear maakt zo optimaal gebruik van de ervaring van de verschillende ontwikkelingsteams met als resultaat een bandenlijn die altijd de beste prestaties biedt, op het circuit én de openbare weg. De nieuwe racebanden debuteren in augustus op Silverstone, aan het begin van het WEC-seizoen 2019/2020.

Goodyear kondigt z’n comeback aan vlak voor de 2019-editie van de 24 uur van Le Mans, de meest iconische race in dit kampioenschap. Met meer dan 250.000 bezoekers is Le Mans een van de grootste sportevenementen ter wereld. Goodyear heeft een rijke historie in de autosport, met niet alleen 14 overwinningen in de 24 uur van Le Mans, maar ook 368 Formula 1 Grand Prix-overwinningen – een record dat tot de dag van vandaag ongeëvenaard blijft. Goodyear heeft ook een aanzienlijke race-ervaring in het Amerikaanse IMSA klassement, met vele successen in de afgelopen decennia.