EfficientGrip Performance-zomerbanden vormen de zuinigste banden in Europa in hun soort*

Goodyear maakte vandaag bekend acht bandenmaten in de EfficientGrip Performance-lijn te introduceren. Alle acht bandenmaten hebben het brandstofzuinige AA-label. Dankzij de introductie van deze zuinige banden is Goodyear nu één van de bandenleveranciers met de meeste brandstofzuinige AA-banden op de Europese markt. De acht nieuwe AA-maten vormen een aanvulling op het uitgebreide assortiment met BA-banden dat Goodyear al aanbiedt. De bandenfabrikant introduceerde eerder al 53 banden in de EfficientGrip Performance-serie met een BA-classificatie.

Het AA-label staat voor de hoogste kwaliteit die overeenkomstig de Europese richtlijnen voor bandenlabels kan worden behaald en geeft aan dat de band het allerbeste scoort op het gebied van brandstofzuinigheid en grip in natte weersomstandigheden. Het A-label voor brandstofzuinigheid betekent dat de band een lagere rolweerstand heeft. Met de introductie van de AA-banden in januari 2015 verstevigt Goodyear haar positie als toonaangevende fabrikant van kwaliteitsbanden. Bovendien wordt hiermee duidelijk gemaakt dat Goodyear voortdurend blijft streven naar innovatie.

AAPhoto26_42a6f

„Sinds 2012 zetten we volop in op bandenlabels. We vinden het belangrijk om onze klanten en de gemeenschap in brede zin banden met de beste kwalificaties te bieden”, vertelt Lie Junius, directeur Public Affairs bij Goodyear. „We gaan voort op de ingeslagen weg met de productie van banden die de hoogste scores voor de labels van banden behalen.Op deze manier helpt Goodyear om het brandstofverbruik te verlagen door een lagere rolweerstand alsook om de veiligheid te verhogen door een betere grip bij natte weersomstandigheden. Tegelijkertijd blijven we de Europese Unie vragen om meer wetgeving: de labelregeling vormt immers een uitstekende mogelijkheid om consumenten te informeren over de voordelen van banden.De bandenlabels houden echter slechts rekening met drie criteria, terwijl ons productontwikkelingsteam er wel 50 in aanmerking neemt om veilige, solide en hoogwaardige producten te bieden.”

In mei 2012 introduceerde Goodyear als eerste banden met het AA-label. De bandenfabrikant was daarmee één van de eerste bedrijven die de wetgeving vrijwillig toepaste. Sinds de introductie van deze conceptbanden heeft Goodyear voortdurend technologische verbeteringen aangebracht om de constructie en loopvlaksamenstelling nog beter te maken. Ook werd het productieproces geoptimaliseerd.

AAPhoto5_04ce8

„We zijn erg enthousiast over deze acht nieuwe AA-bandenmaten. We willen voortdurend innoveren en uitblinken en dankzij onze EfficientGrip Performance-lijn kunnen we dat blijven doen”, aldus Hans Vrijsen, marketingdirecteur bij Goodyear Europe.

De volgende acht EfficientGrip Performance-banden met het AA-label worden geïntroduceerd: 204/55RI6 94W XL, 204/55RI7 95V XL, 215/55RI6 97H XL, 215/55RI6 97W XL, 215/55RI7 98W XL, 225/50RI7 98V XL, 225/55RI7 101W XL en 225/60R16 102W XL.

Goodyear EfficientGrip Performance

[*] Van de 76 verschillende bandenmaten uit de EfficientGrip Performance-serie hebben 8 maten het AA-label, 53 het BA-label, 2 het BB-label en 11 het CA-label. Verder is er 1 maat met het BC-label en 1 met het CB-label.