Het is de krachtigste en meest bijzondere 911 Turbo S ooit: de nieuwe 911 Turbo S Exclusive Series, die in een oplage van 500 exemplaren wordt gebouwd bij de Porsche Exclusive Manufaktur. Zijn 3,8-liter zescilinder biturbo boxermotor levert een vermogen van 446 kW/607 pk, 19kW/27 pk meer dan de reguliere 911 Turbo S.Naast een hoger vermogen levert de motor een hoger koppel van 750 Nm (+50 Nm) tussen 2.250 en 4.000 tpm. Daarmee sprint de 911 Turbo S Exclusive Series in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u en in 9,6 seconden van 0 naar 200 km/u. De luchtweerstand wint het bij 330 km/u. Het gemiddelde verbruik is gelijk aan dat van de reguliere 911 Turbo S: 9,1 l/100 km (CO2: 212 g/km).

Gold Digger Porsche 13

Bijzondere details
Er zijn 20 inch design wielen gemonteerd, met centrale wielmoer, in zwart hoogglans gespoten en met designlijnen in goudgeel metallic. Voor de goudgele afwerking heeft Porsche gebruikgemaakt van een nieuwe lasertechnologie. De zwarte remzadels van de Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB) dragen een goudgeel Porsche logo. Andere highlights zijn het actieve sportonderstel met Porsche Active Suspension Management (PASM), het Sport Chrono pakket, achterwielbesturing en Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) voor optimale handling en stabiliteit.

Gold Digger Porsche 14

Buitengewoon design
De 911 Turbo S Exclusive Series springt in het oog door de speciale kleur goudgeel metallic en diverse elementen van carbon zoals de voorklep, het dak en de zijskirts. De striping op voorklep en dak is uitgevoerd in carbon-design. De uitschuifbare achterspoiler van carbon is onderdeel van de Aerokit 911 Turbo. Daarnaast wordt de achterzijde gekenmerkt door luchtinlaten van carbon, de specifieke bumper en twee dubbele uitlaatpijpen van zwart rvs.

Gold Digger Porsche 15

Interieurafwerking van hoog niveau
In het interieur zijn met leder beklede, 18-voudig elektrisch verstelbare Adaptieve sportstoelen Plus standaard. Deze hebben twee geperforeerde strepen in de contrasterende kleur goudgeel, waarvan het patroon ook terugkomt in de alcantara dakhemel. De sierstiksels en het Turbo S logo op de hoofdsteunen zijn eveneens goudgeel en in de carbon interieurdelen is heel fijn koperdraad verwerkt. Aan de passagierszijde bevindt zich het limited edition nummer van de auto. Zelfs de instap is bijzonder door de verlichte Exclusive Series belettering in de dorpels.

Gold Digger Porsche 16

De 911 Turbo S Exclusive Series is te bestellen voor het lieve sommetje van € 301.600.