Geluksvogel Jeroen van den Berg heeft de sleutels ontvangen van een Ford GT Le Mans. De liefhebber van exclusieve auto’s kocht deze zeldzame supercar, samen met een bekende DJ. De Ford GT is ontwikkeld als raceauto, die in 2016 zegevierde tijdens de 24 Uur van Le Mans.

De grotendeels uit koolstofvezel opgetrokken supersportwagen wordt in een oplage van slechts tweehonderdvijftig stuks per jaar gebouwd en wordt aangedreven door een 482 kW/656 pk en 746 Nm sterke 3,5 liter twinturbo V6. Daarmee bereikt de lichtgewicht Ford GT een topsnelheid van 348 km/u. Op het circuit – en op de betere stuurmanswegen – kan de Ford GT zijn brute kracht optimaal aanspreken dankzij een haarscherp onderstel, krachtige remmen en een aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie. Als de GT in Track-modus wordt gezet, zakt hij razendsnel 50 millimeter dichter bij het asfalt en gaat zijn actieve achtervleugel omhoog.

Geluksvogel ontvangt Ford GT Le Mans 16Geluksvogel ontvangt Ford GT Le Mans 17Geluksvogel ontvangt Ford GT Le Mans 18Geluksvogel ontvangt Ford GT Le Mans 19

De Ford GT is een compromisloze supersportwagen, want hij is vanaf de basis ontworpen voor de autosport, waarvan de straatversie is afgeleid. Hij werd in 2016 geïntroduceerd als ode aan de Ford GT40, die vijftig jaar eerder de 24 uur van Le Mans won. De nieuwe GT werd, net als zijn voorganger, ontworpen om races te winnen en dat deed hij ook. In zijn debuutjaar won het team van Ford Chip Ganassi Racing de GTE-Pro-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans op het Circuit de la Sarthe.

Geluksvogel ontvangt Ford GT Le Mans 20

Van den Berg (Instagram: @thehomelessguy) heeft een voorliefde voor snelle en exclusieve automobielen. Dat komt goed uit, want sneller en exclusiever dan de Ford GT zijn ze er nauwelijks. Van den Berg is één van de weinige gelukkigen, want wereldwijd worden er slechts 250 Fords GT per jaar gebouwd.