• Nieuwe 17+1 Ford Transit Minibus is grootste minibus van Ford ooit; nu te koop in Europa. Ook leverbaar met 11+1 of 14+1 zitplaatsen
  • Brandstofverbruik 6 procent lager ten opzichte van vorig model; geavanceerde dieselmotoren met lage uitstoot standaard uitgerust met Ford Auto-Start-Stop
  • Passagiers profiteren van nieuwe comfortvoorzieningen, zoals stoelen met verstelbare rugleuning en armsteunen en airconditioning achter; toegang en zicht verder verbeterd
  • Geavanceerde en unieke voorzieningen op gebied van actieve veiligheid en bestuurdersassistentie:Electronic Stability Control met Curve Control en Roll Stability Control, Driver Alert en spraakgestuurd Ford SYNC met Emergency Assistance

Ford Motor Company heeft de grootste minibus uit zijn bedrijfsgeschiedenis in Europa geïntroduceerd. De nieuwe Ford Transit Minibus beschikt over maximaal 17+1 zitplaatsen, is zeer zuinig, biedt een hoogstaand comfort en is ongekend veilig. Deze nieuwe minibus van Ford is nu te koop.

Het uitgebreide Transit Minibus-assortiment omvat ook 14+1-zits en 11+1-zits modellen en heeft vergeleken met de vorige generatie een brandstofverbruik dat maar liefst 6 procent lager ligt. Fords meest recente 2.2-liter TDCi dieselmotor heeft in alle uitvoeringen een gemiddeld verbruik van 7,4 liter/100 km** en een uitstoot van 196 g/km CO2**. Deze Euro VI-motor heeft een ultralage uitstoot en is leverbaar met 92kW (125pk) of 114kW (155pk). De motor is standaard uitgerust met Ford Auto-Start-Stop.

Het comfort voor de passagiers staat op een ongekend hoog niveau. Zo is de hele achtercabine bekleed met fraaie materialen en zijn de stoelen voorzien van een verstelbare rugleuning en armsteunen. Daarnaast is de achtercabine ook voorzien van een onafhankelijk airconditioningsysteem met voor elke stoel een eigen ventilatieopening. De gloednieuwe achterstoelen bieden meer comfort dankzij een geheel nieuwe constructie en in hoogte verstelbare, gevulde hoofdsteunen.

FORD TRANSIT MINIBUS TOT 17+1 ZITPLAATSEN 5

De Transit Minibus verlegt ook grenzen op het gebied van veiligheid en bestuurdersassistentie met unieke en geavanceerde voorzieningen, zoals Lane Keeping Alert met Driver Alert en het spraakgestuurde Ford SYNC met Emergency Assistance. Tot de passieve veiligheidsvoorzieningen behoren tot wel zes airbags in de voorcabine en driepunts rolgordels voor alle stoelen.

Verder beschikt de nieuwe Transit over de nieuwste Electronic Stability Control-technologie en is het de eerste bedrijfswagen in Europa die is uitgerust met Curve Control. Dit is een unieke, door Ford ontwikkelde technologie die ervoor zorgt dat de auto op een veilige en stabiele manier langzamer gaat rijden wanneer een bocht te snel wordt genomen, zoals op een snelwegafslag. Andere voorzieningen zijn onder andere Roll Stability Control.

“De nieuwe Transit Minibus is de ultieme people mover, en dankzij zijn grote hoeveelheid zitplaatsen hoeft er niemand meer achter te blijven,” aldus Rolf van Rees Vellinga, Marketing Manager Bedrijfswagens van Ford Nederland B.V. “De extra voorzieningen op het gebied van luxe en de flexibele ruimte bieden een comfortabele oplossing voor elke toepassing, van city shuttle tot toeristenbus.”

De Transit Minibus is samen met de andere Transit-modellen ontwikkeld en getest om maximale kwaliteit en superieure prestaties te leveren. De productie van de minibus zal plaatsvinden in de Ford fabriek in Kocaeli (Turkije).Het 17+1 model heeft vijf stoelrijen in de achtercabine; de middelste twee stoelen van de 4-zits achterbank zijn uitneembaar om plaats te bieden aan een rolstoel of bagage.

Nieuw zijn verder nog een extra brede schuifdeur aan de zijkant, die standaard is voorzien van een elektrisch bedienbare treeplank voor prettiger in- en uitstappen. Door de extra brede toegang via het zijportier is de nooduitgang aan de achterzijde niet langer nodig. Dit gaf de ingenieurs van Ford de ruimte om de achterste rij met een extra zitplaats uit te breiden. Door deze verandering kunnen klanten ook een trekhaak bestellen voor het vervoeren van extra bagage in een aanhanger.

De cabine van de Transit Minibus is volledig bekleed met hoogwaardig, slijtvast materiaal van een kwaliteitsniveau dat te vergelijken is met dat van een personenauto. De zijramen zijn 200 mm hoger dan die van het vorige model en zorgen daarom niet alleen voor een beter zicht, maar ook voor een lichtere en plezieriger passagiersruimte. Elke passagier beschikt over een eigen kledinghaakje en er zijn bekerhouders op elke stoelrij.

De bestuurderspositie van de Transit Minibus is aanzienlijk verbeterd. Zo heeft de bestuurder nu meer ruimte en is de stuurkolom in alle richtingen verstelbaar. De ingenieurs van Ford hebben de minibus een indrukwekkende rijdynamiek meegegeven. De rijeigenschappen zijn vergelijkbaar met die van een personenauto en geven de bestuurder een gevoel van zekerheid.

Daarnaast zijn de Transit minibussen leverbaar met een aantal geavanceerde Ford voorzieningen, waaronder SYNC, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, achteruitrijcamera en een 230V stopcontact voor het opladen van een laptop of andere elektrische apparatuur. Speciale adapters zijn voortaan overbodig.

De nieuwe Transit Minibus is onderworpen aan de ultrastrenge normen van Ford voor bedrijfswagens en duurzaamheid en heeft, net als de andere Transits, 11 miljoen km aan zware tests ondergaan in Europa en Noord-Amerika, vergelijkbaar met 275 rondes om de wereld. Bovendien is de Transit 500.000 km lang getest door echte Transit-klanten.

Ford heeft het bijvullen van het AdBlue-additief voor de Euro VI-motor zo eenvoudig mogelijk gemaakt: naast het Easy Fuel-systeem is er een vulpunt aangebracht waarmee tijdens het tanken het additief eenvoudig kan worden toegevoegd.

“De nieuwe Transit vormt een geweldige basis voor een minibus, met lagere exploitatiekosten en een keur aan nieuwe comfort- en veiligheidsvoorzieningen.Klanten zijn enthousiast over de betrouwbaarheid en kwaliteit die een fabrieksproduct biedt, en de nieuwe Transit Minibus is op dit moment de meest complete minibus in het segment”, voegt Van Rees Vellinga hieraan toe.

FORD TRANSIT MINIBUS TOT 17+1 ZITPLAATSEN 6

FORD TRANSIT MINIBUS TOT 17+1 ZITPLAATSEN 7

FORD TRANSIT MINIBUS TOT 17+1 ZITPLAATSEN 8