De Ford GT Carbon Series is als “street legal” supercar niet alleen voor op het circuit, maar ook op de openbare weg te gebruiken. Met deze GT kunt u, in tegenstelling tot de raceversie, gewoon een lekker broodje halen bij de plaatselijke bakker. En kratje pils wordt wellicht een uitdaging.Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 28

Deze nieuwe speciale uitvoering is ongeveer 18 kg lichter dankzij allerlei gewichtsbesparende innovatieve onderdelen, zoals wielen van koolstofvezel en een uitlaat en wielbouten van titanium. De lichtgewicht motorkap is van polycarbonaat en heeft extra ventilatiesleuven.

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 29

Technici van Ford hebben genoeg comfort ingebouwd – airco en het SYNC 3 infotainment systeem – om ontspannen van en naar het circuit te rijden. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden, is er echter een grens getrokken: de bekerhouders en het opbergvak aan de bestuurderskant zijn verdwenen. 

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 30

Deze derde speciale uitvoering van de Ford GT beschikt over meer zichtbaar koolstofvezel dan vorige modellen. Samen met de optionele accentkleuren onderscheidt de supercar zich van de rest van de modelreeks; hiermee verraadt hij de hunkering naar chicanes.

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 31

“De Ford GT Carbon Series zal op de weg uitblinken door het opvallende ontwerp vol koolstofvezel en op het circuit door zijn sportieve prestaties”, zegt Hermann Salenbauch, Global Director van Ford Performance. “Het is opnieuw een voorbeeld van hoe we onze Le Mans winnende supercar op een nieuwe en spannende manier tot leven kunnen wekken, zodat onze klanten onderdeel kunnen worden van dat magische erfgoed.”

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 32

De buitenkant is voorzien van twee strepen blootliggend koolstofvezel met matchende A-stijlen, lagere carrosseriepanelen en wielen van glanzend koolstofvezel. In het interieur van de GT zijn de dorpels, ventilatieopeningen en middenconsole uitgevoerd in mat koolstofvezel.

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 33

Klanten kunnen voor de spiegelkappen, streep in het midden en remklauwen kiezen uit vier optionele accentkleuren: zilver, oranje, rood of blauw. De Carbon Series is voorzien van unieke stoelbekleding met zilverkleurig stikselpatroon dat terugkomt op het stuur. Hij is ook voorzien van bijpassende blank geanodiseerde schakelpeddels en een unieke badge op het dashboard. 

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 34Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 35

“Hiermee laten we zien dat we graag naar onze klanten luisteren”, aldus Lance Mosley, marketingmanager Ford Performance. “Het Ford GT Competition-model trekt hardcore racefanaten, maar we merkten dat veel klanten die vroegen om meer zichtbaar koolstofvezel en gewichtsreductie, toch het comfort van airco en het SYNC 3 infotainment systeem wilden behouden. Voor deze behoefte hebben we de Carbon Series ontwikkeld.”

*De officieel gehomologeerde gegevens over brandstofverbruik en CO2-uitstoot, zullen worden gepubliceerd kort voor de datum waarop de verkoop van start gaat.

Ford GT Carbon Series voor op het circuit of als boodschappen karretje 36