Firestone, een merk van wereldwijde bandenfabrikant Bridgestone dat bekend staat om zijn krachtige en betrouwbare banden, heeft de afgelopen jaren zijn aanwezigheid op de Europese markt versterkt door de lancering van nieuwe all-season touringbanden. Ontworpen om de prestaties en de waarde te verhogen, is de tweede generatie Multiseason de nieuwste toevoeging aan het Firestone-portfolio, ontworpen voor alle soorten auto’s en bestuurders. Deze nieuwe band en andere lanceringen – zoals Roadhawk en Vanhawk 2 – hebben ervoor gezorgd dat Firestone een referentie is geworden voor zeer betrouwbare banden met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Geüpdatet en verbeterd
De originele Firestone Multiseason werd eerder al erkend als een uitstekende all-season tourband. Firestone heeft echter nog ambitieuzere plannen voor de tweede generatie Multiseason. Het patroonontwerp en het contactoppervlak zijn geoptimaliseerd om maximale waterafvoer op nat wegdek mogelijk te maken en een evenwichtige stabiliteit van de band op droog wegdek te bieden. Dit is bereikt door middel van uitgebreide simulatiemodellen die in het veld zijn getest. De inspanningen zijn bekroond met het remmen, zowel op nat als droog wegdek, waarbij duidelijke verbeteringen te zien zijn.

Getest door TÜV SÜD, een van Europa’s meest gerenommeerde onafhankelijke testinstituten voor auto’s, heeft de nieuwe generatie van Multiseason aangetoond 9% beter te remmen in droge omstandigheden en 14% beter te remmen in natte omstandigheden[1]. Daarnaast heeft de band het EU-label B voor grip op nat wegdek ontvangen. De band is ook gekwalificeerd voor prestaties op sneeuw, zoals gecertificeerd door de 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) markering, waardoor hij voldoet aan alle winterwetgeving in Europa.

Ontworpen voor alle weersomstandigheden
Na uitgebreid marktonderzoek waarbij meer dan 15.000 Europese chauffeurs betrokken waren, is Firestone begonnen met de ontwikkeling van zijn nieuwe band om ervoor te zorgen dat de nieuwe generatie Multiseason aan alle eisen voldoet. Door de verkregen inzichten was Firestone in staat om de band zo te ontwerpen waardoor er ingespeeld kon worden op specifieke uitdagingen waar bestuurders dagelijks mee te maken hebben, zoals plotseling remmen op nat wegdek.

“Met de nieuwe generatie Multiseason willen we chauffeurs gemoedsrust bieden”, legt Laurent Dartoux, Chief Strategy & Marketing Officer bij Bridgestone EMEA, uit. “Wegen kunnen droog zijn bij vertrek van huis, nat tegen de tijd dat ze op het werk aankomen en besneeuwd wanneer ze naar huis rijden. Met de tweede generatie Multiseason blijven chauffeurs het hele jaar door veilig en in controle, ongeacht de weersomstandigheden.”

Verbeterde rolweerstand
Een andere verbetering ten opzichte van zijn voorganger is dat de nieuwe generatie Firestone Multiseason in de meeste maten een goede Europese labelklasse C in rolweerstand bereikt en een verbetering van 20% in de kilometerstand toont[2].

“Bestuurders associeren Firestone met banden waarop ze kunnen vertrouwen en die extra voordelen bieden”, zegt Laurent Dartoux. “Dit stopt niet na de aankoop, de chauffeurs profiteren ook daarna van lagere brandstofkosten en een langere levensduur met de nieuwe Multiseason. Omdat ze geen banden hoeven op te slaan of te verwisselen, zullen ze nog meer besparen op de kosten en profiteren van extra gemak.”

Een uitgebreid assortiment aan maten
De nieuwe generatie Firestone Multiseason, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, wordt in juni 2019 in geselecteerde maten uitgebracht. In januari 2020 wordt het assortiment aangevuld met meer maten. Met 50 verschillende maten, variërend van 13” tot 18”, voorziet de nieuwe generatie Multiseason in 90% van de marktvraag en 70% in hoge velgmaten van 17” en hoger om de meeste personenauto’s en SUV’s op de weg te kunnen plaatsen.