Van 3 t/m 6 december vormt het spectaculaire Yas Marina-circuit in Abu Dhabi het toneel voor de 2014-editie van de Finali Mondiali Ferrari, waarmee het jaarlijkse evenement voor het eerst buiten Europa wordt georganiseerd. Vier dagen lang staat het circuit bol van de spanning en sensatie voor alle liefhebbers van het merk met het Italiaanse raspaard.

Sport, Passie en Racen vormen de basisingrediënten voor de Finali Mondiali, naast een prachtige demonstratie door de historische Formule 1-auto’s. Het evenement vormt de traditionele afsluiting van het autosportseizoen en tevens de setting voor de laatste races voor de drie Ferrari Challenge Trofeo Pirelli-kampioenschappen (Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific). Op zaterdag vindt de ‘grande finale’ plaats, waarin een recordaantal 458 Challenge-auto’s de strijd om de WK-titel met elkaar zal aanbinden.

Ferrari_Finali_Mondiali_at_Yas_Marina_Circuit_-_1_7333b

Naast de races maakt ook het Scuderia Ferrari Formule 1-team zijn opwachting op het Yas Marina-circuit met racedemo’s, pitstops, burnouts en staande starts. Tevens is er een belangrijke rol weggelegd voor de Ferrari GT-auto’s die deelnamen aan de prestigieuze GT-kampioenschappen met de 458 GTE. Deze huidige FIA WEC kampioensauto reed tevens naar de overwinning in de 2014-editie van de 24 Uren van Le Mans, met achter het stuur Gimmi Bruni, Toni Vilander en Giancarlo Fisichella.

Ferrari_Finali_Mondiali_at_Yas_Marina_Circuit_-_2_a04e5

Het weekend vormt tevens het toneel voor enkele van de mooiste klassieke Ferrari’s die in de belangrijkste autoveilingen alle records hebben gebroken. Bovendien zullen zo’n 200 Ferrari’s deelnemen aan een spectaculaire parade rond het 5,554 kilometer lange circuit van Abu Dhabi, vergezeld door exclusieve exemplaren uit de XX-, 599XX- en FXX-programma’s. Dit zijn de auto’s die zijn ontworpen voor het circuit en worden bestuurd door een zeer selecte groep eigenaren.

Ferrari_Finali_Mondiali_at_Yas_Marina_Circuit_-_4_8efd5

Een keur aan aanvullende activiteiten zal zich ontplooien op het paddock en rondom het circuit, met speciale aandacht voor kinderen. En dan is er vanzelfsprekend het aangrenzend gelegen Ferrari World, het eerste pretpark dat geheel in het teken staat van het merk uit Maranello, met de vele attracties en natuurlijk de Formula Rossa achtbaan voor de maximale adrenalinekick.

Ferrari_Finali_Mondiali_at_Yas_Marina_Circuit_-_3_47037

Liefhebbers kunnen zich nu al registreren op de speciale pagina op www.Ferrari.com waar toegangskaarten direct kunnen worden gedownload om de Finali Mondiali Ferrari gratis bij te wonen.