In Milaan heeft Fiat haar New 500, FCA’s eerste volledig elektrische auto gepresenteerd. Om de toekomst van de 500 in beeld te brengen, is Fiat uitgegaan van wat het model tot een succesformule heeft gemaakt. Dat succes begon al met de eerste generatie, die in de jaren zestig voor velen mobiliteit en vrijheid bracht. De oer-500 bracht een geweldige verandering teweeg en is altijd enorm populair gebleven. Sinds zijn debuut, 63 jaar geleden, is hij uitgegroeid tot een waar icoon.

“Het is tijd om actie te ondernemen om een betere toekomst te creëren. De planeet aarde maakt een delicate periode door. Een periode die uniek is in de historie van onze planeet. We zullen allemaal actie moeten ondernemen voor een betere toekomst. Fiat gaat de uitdaging aan met een geheel nieuwe variant van zijn kroonjuweel: de 500.”, aldus Fiat.

Met de tweede generatie, die in 2007 werd uitgebracht, introduceerde Fiat een trendy en innemende stadsauto. De Fiat 500 werd een icoon van de Italiaanse mode en stijl en veroverde de wereld. Een voortdurend evoluerend model dat de afgelopen dertien jaar een inspiratiebron is geweest voor kunstenaars en musici, wat geresulteerd heeft in een rijk oeuvre van meer dan 30 speciale versies. 

Nu, in 2020, breekt een nieuw tijdperk aan en is voor de Fiat 500 de tijd gekomen om al zijn populariteit te gebruiken om een verandering teweeg te brengen en deel uit te maken van een oplossing. 

Omdat mobiliteit naar verwachting duurzamer, meer verbonden en autonomer wordt, met steeds strengere regels, loopt de derde generatie van de Fiat 500 opnieuw voorop. Ook wat betreft design en rijplezier. Het gaat daarbij niet om een revolutie, maar meer om de ‘reïncarnatie’ van de geest die tot vernieuwing kan inspireren. In feite zijn regels en voorschriften niet genoeg voor een echte revolutie. In plaats daarvan is iets moois en iconisch nodig, zoals de New Fiat 500.

Rijbereik en laadtijden zijn twee belangrijke kwesties voor de klanten van elektrische auto’s. De lithium-ion-accu’s met een capaciteit van 42 kWh geven de New 500 een actieradius van maximaal 320 km in de WLTP- cyclus. 

Om de laadtijd te optimaliseren, is de New 500 uitgerust met een 85 kW-snellaadsysteem waarmee het accupakket zeer snel kan worden opgeladen. Het kost bijvoorbeeld slechts 5 minuten om een voldoende energiereserve op te bouwen om 50 kilometer te rijden. Dat is meestal meer dan nodig is voor gemiddeld dagelijks gebruik. En in slechts 35 minuten kan de snellader de accu’s tot 80% opladen. De Combo 2-aansluiting op het rechter achterspatscherm van de auto verzorgt de stroomvoorziening van de snellader, waarbij zowel wissel- als gelijkstroom kan worden gebruikt. 

Mogelijkheden voor het thuis opladen zijn ook beschikbaar. De introductieversie van de New 500 wordt geleverd met een Easy Wallbox™, een thuisoplaadsysteem dat op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. ENGIE EPS heeft dit systeem exclusief voor FCA ontwikkeld. Het zal gelijktijdig met de introductie van het model door Mopar in Europa op de markt worden gebracht. Het betreft een eenvoudige ‘plug-and-charge’-oplossing die gemakkelijk via Bluetooth kan worden bediend en de mogelijkheid biedt om de 500 thuis met maximaal 2,3 kW-laadvermogen op te laden. Bovendien is de Easy Wallbox™voorbereid voor een upgrade van het vermogen naar 7,4 kW, waardoor het accupakket thuis in iets meer dan 6 uur volledig is op te laden. Het model wordt geleverd met een Mode 3-kabel voor het opladen vanuit het openbare stroomnet.

De New 500 heeft drie rijmodi: Normal, Range en Sherpa, waarmee de prestaties en het energieverbruik op de rijstijl van de bestuurder kunnen worden afgestemd. 

Vooral de Sherpa-modus optimaliseert de beschikbare energiebronnen om te zorgen dat de bestemming kan worden bereikt. De Sherpa-rijmodus beïnvloedt verschillende componenten teneinde het energieverbruik tot een minimum te beperken en wel zodanig dat de door de bestuurder op het navigatiesysteem ingestelde bestemming of het dichtstbijzijnde laadstation ook daadwerkelijk kan worden gehaald. Net als een Himalaya-sherpa, die de hele expeditie leidt en naar de bestemming brengt, past deze rijmodus verschillende parameters aan: maximum snelheid, die tot 80 km/h wordt beperkt, gasrespons, om het energieverbruik te beperken, en uitschakeling van de klimaatregeling en de stoelverwarming (de bestuurder kan deze functies echter op elk moment activeren). 

De modus ‘Normal’ benadert zo dicht mogelijk het rijden met een auto die van een normale verbrandingsmotor is voorzien. De ‘Range’-modus activeert de functie ‘rijden met één pedaal’. Door deze rijmodus te selecteren, kan zowel de snelheid als het afremmen van de New 500 praktisch alleen met het gaspedaal worden geregeld. In feite veroorzaakt het loslaten van het gaspedaal een veel grotere vertraging dan bij het op de motor afremmen van een auto met verbrandingsmotor. Het heeft bijna hetzelfde effect alsof op het rempedaal wordt gedrukt. Het rempedaal moet echter wel worden gebruikt om de auto volledig tot stilstand te brengen, maar in het dagelijks gebruik is het met een beetje ervaring mogelijk om nagenoeg alleen het gaspedaal te gebruiken. 

De elektromotor heeft een vermogen van 87 kW en levert een (begrensde) topsnelheid van 150 km/h, een acceleratie van 0-100 km/h in 9,0 seconden en van 0-50 km/h in 3,1 seconden.

Niveau 2 autonoom rijden en connectiviteit
De auto van de toekomst is niet alleen elektrisch, maar gaat nog een stap verder: hij gaat letterlijk naar het volgende niveau als eerste auto in zijn klasse die autonoom kan rijden volgens niveau 2, met alle voordelen die dit voor de stedelijke mobiliteit met zich meebrengt. 

Een naar voren gerichte camera bewaakt zowel in de lengte als in de breedte, alle zones van de auto. Het Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC)-systeem remt of versnelt de auto in reactie op het gedrag van andere weggebruikers: auto’s, fietsers en voetgangers. Lane Centering houdt de auto in het midden van de rijstrook, vooropgesteld dat de markeringen duidelijk te herkennen zijn. 

Intelligent Speed Assist leest de langs of boven de weg vermelde snelheidslimieten en adviseert de bestuurder zich eraan te houden, terwijl Urban Blind Spot met ultrasone sensoren werkt om de dode hoeken te bewaken en met een driehoekig waarschuwingslicht in de buitenspiegel waarschuwt voor obstakels. Dan is er nog Attention Assist, een functie die waarschuwingssignalen op het display geeft en de bestuurder bij concentratieverlies adviseert te stoppen om een pauze te nemen. Tenslotte is de nieuwe Fiat uitgerust met 360°-sensoren die een drone-beeld geven om aanraking met obstakels te vermijden bij het parkeren of het uitvoeren van moeilijke manoeuvres. 

De New 500 is de eerste FCA-auto met het nieuwe UConnect 5-infotainmentsysteem, het connectiveitsplatform dat voor de toekomst is ontworpen. Het is ontwikkeld met het idee om klanten een compleet nieuwe gebruikerservaring te bieden. FCA maakt hiertoe gebruik van het eenvoudige, intuïtieve en in hoge mate aanpasbare Android Auto-besturingssysteem. Zo kan gebruik worden gemaakt van widgets om de weergave van functies en apps te configureren. Apple CarPlay is al draadloos beschikbaar en het systeem is ook voorbereid om dezelfde functionaliteit voor Android Auto te bieden.