Fiat presenteert de eerste officiële foto’s van de Fiat 500L Living, het nieuwste model dat in juli zijn wereldpremière beleeft in het zevende jaar van de nieuwe 500-familie. De Fiat 500L Living, met aandacht voor de juiste balans tussen functionaliteit en design, is er voor een divers publiek.

De nieuwe Magic Purpose Wagon van Fiat heeft alle charme van de 500, de wendbaarheid van een stadsauto en is zo compact als een auto uit het middensegment. Verder is het comfort en de binnenruimte vergelijkbaar met die van een stationwagon of sedan uit het C-segment. Bovendien komen ruimte en veelzijdigheid overeen met die van een MPV. Kortom, de ingrediënten die staan voor een nieuw autoconcept: een opvatting die niet alleen gebaseerd is op technische specificaties, maar vooral ook hoe men leeft. De ‘living space’ (waarvan de modelnaam is afgeleid), oftewel leefruimte, stond dan ook centraal in de ontwikkeling van de auto.

De Fiat 500L Living is een perfecte mix van effectief gebruik van ruimte en onmiskenbaar ‘made in Fiat’-design. Met een additionele derde zitrij is hij de meest compacte ‘5 + 2’ MPV in zijn segment: 4,35 m lang, 1,78 m breed en 1,67 m hoog. Verder biedt de 500L Living – ondanks dat hij 20 centimeter minder lang is dan een stationwagon uit het C-segment – optimaal comfort, leef- en bagageruimte (638 dm3).

Het nieuwe model is er voor iedereen. Het mannelijk publiek zal bijvoorbeeld met name gecharmeerd zijn van het praktisch nut, terwijl vrouwen doorgaans vallen voor het design. Maar ook kinderen zullen veel plezier beleven aan de 500L Living. Het nieuwe ruimtewonder maakt het leven eenvoudiger en tegelijkertijd leuker.

Met de introductie zullen twee benzinemotoren leverbaar zijn: een 1.4 16v met 95 pk en een 105 pk sterke TwinAir Turbo. Ook zullen er diesels te bestellen zijn: een 1.6 MultiJet II met 105 pk en 1.3 MultiJet II met 85 pk (ook in combinatie met automatische transmissie).

Het aanbod omvat twee versies (Pop Star en Lounge), beide met vijf of zeven zitplaatsen, negentien exterieur kleuren (waaronder elf two-tone combinaties), zes interieur varianten en vijftien verschillende velgen en wieldoppen. In totaal zijn er liefst 282 combinaties mogelijk. De biedt verder opties aan die je eerder verwacht in een hoger segment, zoals een leder interieur, geïntegreerd navigatiesysteem en assisterende camera aan de achterzijde.

Fiat 500L Living 4

Fiat 500L Living 5

Fiat 500L Living 6