Vandaag heeft Ferrari op de Internationale Autosalon van Genève een wereldprimeur van formaat onthuld in de vorm van de Ferrari GTC4Lusso. De GTC4Lusso is de nieuwste interpretatie van een vierpersoons auto uit Maranello die buitengewone prestaties onder alle omstandigheden koppelt aan sportieve elegantie, luxe en comfort voor zowel de bestuurder als de overige inzittenden.

Onderhuids vertrouwt de GTC4Lusso op de nieuwste uitvoering van Ferrari’s atmosferische V12-krachtbron, met een vermogen van 690 pk. Daarmee is de nieuwe vierpersoons Ferrari direct de meest krachtige auto in zijn segment. Het maximumkoppel bedraagt 697 Nm bij 5.750 tpm, waarvan 80% al vanaf slechts 1.750 tpm beschikbaar is. Een toerenbegrenzer die pas bij 8.250 tpm ingrijpt, garandeert een motorsound die geheel Ferrari-waardig is.

160108-car-GTC4Lusso_fbfca

160114-car-GTC4Lusso_b34b5

Andere technologische highlights van de GTC4Lusso zijn de nieuwe, door Ferrari gepatenteerde 4RM-S vierwielaandrijving met vierwielbesturing. In dat systeem zijn tevens het elektronische differentieel (E-Diff), de F1-Trac transmissie, de ESC, de SCM-E instelbare Magnaride-demping en de vierde generatie van Ferrari’s Side Slip Control (SSC4) geïntegreerd.

In aerodynamisch opzicht onderscheidt de GTC4Lusso zich door nieuwe oplossingen, waaronder een nieuwe achterdiffuser en een in de achterklep geïntegreerde achterspoiler. Al met al noteert het nieuwe model een aerodynamische verbetering van 6% ten opzichte van zijn toch al gestroomlijnde voorganger, de Ferrari FF.

Het geavanceerde en verfijnde interieur is volledig rondom de inzittenden ontworpen. Het Dual Cockpit-concept werd ontwikkeld om de gedeelde rijervaring voor alle inzittenden verder te verbeteren. Maximale aandacht ging daarnaast uit naar het verder verhogen van het comfort. Voorbeelden daarvan zijn een nieuw concept voor de klimaatregeling en een compleet nieuw navigatie- en mediasysteem.

Ferrari_GTC4Lusso_r_3_4_LR_0161a

Ferrari_GTC4Lusso_interior_driver_s_side_300dpi_f3fc9

Ferrari_GTC4Lusso_interior_300dpi_70ca9