Redacteuren van Robb Report, een autoriteit op het gebied van luxe lifestyle, hebben samen met diverse gastjuryleden – leden van de exclusieve Robb Report Club – de Ferrari F12berlinetta uitgeroepen tot Auto van het jaar 2014.
De award van deze verkiezing, die dit jaar voor de 21e maal werd gehouden, wordt toegekend aan een auto waarvan de technologie, styling en prestaties de jury van Robb Report het meest weten te bekoren. De Ferrari F12berlinetta versloeg in de strijd 13 andere sportwagens en luxe modellen die door de autoredacteuren van Robb Report waren uitverkoren op basis van hun design, engineering, prestaties en kwaliteit.

De uitverkiezing geschiedde op basis van uitgebreide tests door een jury van experts, waaronder de hoofdredacteur van Robb Report, Brett Anderson, en automotive consultant Robert Ross, die verklaarde: “Nooit eerder kozen onze juryleden zo unaniem voor een Auto van het Jaar winnaar. Het overkoepelende oordeel luidde dat de F12berlinetta op alle fronten scoort: vermogen, luxe, chirurgische preciesie, respons en een design dat zowel verleidt als subtiel is. Tegelijkertijd geeft de uitlaatsound, afkomstig van de sterkste V12 van het merk, luid en duidelijk aan dat de F12berlinetta een echte Ferrari is.”
Met deze onderscheiding schrijft Ferrari opnieuw een belangrijke award bij op het rijke conto van de F12berlinetta, die eerder ondermeer al prijzen toegekend kreeg voor ‘Beste performance motor’ en ‘Beste motor boven 4 liter’.

FERRARI F12 AUTO VAN HET JAAR 4

FERRARI F12 AUTO VAN HET JAAR 5

FERRARI F12 AUTO VAN HET JAAR 6