Iconische auto’s ontwerpen staat synoniem voor Ferrari. Onder de codenaam ‘Icona’ zijn de Italianen nu helemaal los gegaan, met als resultaat een gelimiteerde oplage van de Ferrari de Monza SP1 en SP2. Het design en engineering is gebaseerd op de historische sportscars van Ferrari.

Deze limited-edition special series modellen zijn de eerste in een nieuwe serie genaamd ‘Icona’. De Monza SP1 en SP2 zijn geïnspireerd op de meest iconische Ferrari’s uit de jaren ’50 en combineren die looks met de meest geavanceerde sportwagentechnologie van dit moment.

Ferrari boetseert er twee iconen bij 31

Met toegewijde klanten en verzamelaars als beoogde eigenaren brengen de Monza SP1 en SP2 een ode aan Ferrari’s legendarische race-barchetta’s uit het verleden, waaronder de 1948 166 MM, de 750 Monza en de 850 Monza.

Ferrari boetseert er twee iconen bij 32Ferrari boetseert er twee iconen bij 33Ferrari boetseert er twee iconen bij 34Ferrari boetseert er twee iconen bij 35

Unieke open rijbeleving
De Ferrari Monza SP1 is ontworpen als een compromisloze single-seat straatversie die een ongekende rijervaring biedt. De Monza SP2 biedt die rijsensatie als two-seater ook aan een passagier dankzij de toevoeging van een tweede zitplaats inclusief extra beschermende voorruit en roll-bar.

De Monza SP1 en SP2 hebben een uniek design, de beste gewicht-vermogenverhouding van alle barchetta’s dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel in de constructie en tal van opvallende details. Voorbeelden zijn de koplamp- en achterlichtunits, de velgen en het interieur. Voorzien van de krachtigste motor ooit gebouwd in Maranello – een 810 pk sterke V12 – accelereren de beide modellen in 2,9 seconden van 0-100 km/u en in 7,9 seconden van 0-200 km/u.

Ferrari boetseert er twee iconen bij 36Ferrari boetseert er twee iconen bij 37Ferrari boetseert er twee iconen bij 38Ferrari boetseert er twee iconen bij 39Ferrari boetseert er twee iconen bij 40