Er was de afgelopen week al het nodige over de Ferrari F12 TRS het net op gedruppeld. Nu heeft het Italiaanse merk zelf het doek van de auto getrokken.

De F12 TRS is inderdaad een ‘barchetta’ (een open tweezitter) op basis van de F12 Berlinetta. De TRS heeft ook de motor van die auto, die mooi te zien is onder een doorzichtige motorkap. Dat is een verwijzing naar Ferrari’s uit de jaren vijftig met de motor voorin, en recente modellen met middenmotor hadden ook zo’n motorkap.

De one-off-divisie heeft de 6,3-liter V12 niet aangepast, maar dat is met een vermogen van 740 pk en 690 Nm koppel ook niet echt nodig. De F12 TRS sprint in 3,1 seconden naar 100 km/h en exact 5 seconden later staat 200 km/h al op de teller. De voorruit loopt door in de zijruiten en heeft donker glas. Boven de hoofdsteunen van de beide stoelen starten ‘bogen’ die aflopen richting de achterkant van de auto.

Puristische cabine
Er is voor een puristisch interieur gekozen. Ferrari heeft de bediening voor de airconditioning versimpeld en het dashboardkastje, de centrale ventilatieroosters, de vloermatten, het audiosysteem, de elektrische raambediening en diverse opbergvakjes verdwijnen zelfs helemaal. Voor de nieuwe interieurdetails gebruikt het Italiaanse merk leer, alcantara en koolstofvezel. De middentunnel en de deurpanelen hebben dezelfde rode kleur als de carrosserie. Deze kleur heeft het bekende Rosso Corsa als basis, maar is verfijnd met diverse moderne technologieën.

Ferrari meldt in het persbericht geen prijs. De geruchtenmolen op internet had het bij eerdere berichten over een prijs van 4,2 miljoen dollar, maar in diezelfde berichten ging het ook over KERS-techniek, die de auto dus niet blijkt te hebben.

FERARRI ONTHULD F12 TRS 3

FERARRI ONTHULD F12 TRS 4

Bron: Autoweek