FBTO komt in navolging van andere verzekeraars ook met een autoverzekering die gebaseerd wordt op het rijgedrag van de autobezitter. Het idee is dat automobilisten een deel van hun premiegeld terug kunnen verdienen door goed en veilig te rijden. ANWB heeft vorig jaar al zo’n soortgelijke verzekering geïntroduceerd.

App in plaats van stekker
De meeste verzekeraars die een autoverzekering op basis van rijgedrag aanbieden maken gebruiken van een Chipin-stekker of OBD-stekker. Dit is een stekker die met behulp van software de rijgegevens meet. FBTO wil dit doen op basis van een app op de smartphone. FBTO beloont de meest goede en veilige rijders met een kortingspercentage van 30 procent.

Het verzekeren op basis van rijstijl wordt door veel verzekeraars gezien als een goed alternatief voor automobilisten met een laag aantal schadevrije jaren. Denk hierbij voorbeeld aan jongeren of ex-leaserijders. Jongeren betalen sowieso altijd al de hoofdprijs voor hun autoverzekering, in sommige gevallen is de premie die zij betalen meer dan twee keer zo hoog dan automobilisten in andere leeftijdsgroepen. 

Autoverzekering vergelijken
Wil jij weten hoeveel jij kwijt bent voor een autoverzekering? Hiervoor heb je een aantal verschillende vergelijkingswebsites die jou dit direct online kunnen laten zien. Op Overstappen.nl heb je met een paar klikken op de knop de goedkoopste autoverzekering berekend voor jouw situatie. Na het invullen van een aantal gegevens (leeftijd, kenteken, woonplaats enz.) zie je direct in het overzicht welke verzekering de beste keuze is voor jou om je autoverzekering af te sluiten. Overstappen.nl heeft in vergelijking met andere websites het volledige aanbod van Nederlandse autoverzekeraars. Hierdoor zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt.