De nieuwe Suzuki Swift Sport maakt zijn werelddebuut op de IAA Frankfurt Motor Show (14-24 september 2017). De sportiefste Swift van nu is voorzien van een stijvere body, sportpakket, volledig aangepast en sportiever onderstel en een 1,4-liter BoosterJet turbobenzinemotor. Die levert 103 kW (140 pk) terwijl de Swift Sport slechts 970 kilogram weegt. 

Het lage gewicht van de Suzuki Swift Sport is voor een belangrijk deel te danken aan zijn nieuwe lichtgewicht voertuigplatform. Behalve een uitstekende efficiency biedt dat prikkelende prestaties. De krachtige, relatief zuinige 1.4 BoosterJet levert zijn piekvermogen (21 kW/28 pk méér dan de Swift 1.0 BoosterJet) bij 5.500 toeren per minuut. Het maximumkoppel bedraagt 230 Nm bij 2.500-3.500 toeren per minuut. De handmatig te bedienen 6-bak is daarbij zo afgesteld dat de bestuurder optimaal kan profiteren van zijn turbopower.

Exclusieve Suzuki Swift Sport 22

Exclusieve Suzuki Swift Sport 23

Extra scherpe rijeigenschappen
Zoals elke generatie Swift Sport, biedt de nieuwe in zijn klasse ongekend scherpe rijeigenschappen gecombineerd met aantrekkelijke gebruikskosten. De body is stijver en door gewijzigde dempers en veren is het onderstel stugger. Hierdoor biedt de Swift Sport een wegligging die sportieve bestuurders doet watertanden. De grote remschijven vóór en andere remblokken achter garanderen daarbij een stopkracht die berekend is op de sportieve aspiraties van de rijder.

Diffuser met carbonlook 
De nieuwe Suzuki Swift Sport is te herkennen aan de deels in zwart uitgevoerde 17-inch lichtmetalen velgen, vuistdikke en verchroomde dubbele uitlaten en diffuser, zijskirts en frontspoiler met carbonlook.

Vanbinnen vallen de speciale sportstoelen op die de bestuurder in snel genomen bochten stevig op zijn plek houden. Sportpedalen en sportief rode accenten maken het sportieve interieur compleet.

Exclusieve Suzuki Swift Sport 24

Exclusieve Suzuki Swift Sport 25

Exclusieve Suzuki Swift Sport 26

Exclusieve Suzuki Swift Sport 27

Exclusieve Suzuki Swift Sport 28

Veel actieve veiligheid
Suzuki levert de nieuwe Swift Sport onder meer in de exclusieve introductiekleur ‘Champion Yellow’. Suzuki belooft een extra complete uitrusting met onder meer veel actieve veiligheid in de vorm van Dual Sensor Brake Support, Radar Brake Support, Lane Departure Warning, High Beam Assist en Adaptive Cruise Control. Nieuw is Lane Assist, een systeem dat tussen 60 en 160 km/uur een stuurcorrectie uitvoert zodra de Swift Sport onbedoeld zijn rijbaan verlaat.