Voor de happy few bouwt Rolls-Royce in beperkte oplage de adembenemende  Wraith Luminary Collection. Het zijn stuk voor stuk zeer exclusieve, met de hand gebouwde meesterwerken, ontworpen door het Rolls-Royce Bespoke ontwerpteam en bedoeld voor liefhebbers van pure luxe over de gehele wereld. Het plan is om slechts 55 stuks te produceren!

 

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 22

“De Wraith Luminary is een ware Collection Car,” zegt Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars. “De auto heeft alles in zich waar het merk Rolls-Royce voor staat: progressief en baanbrekend. Het hoogst haalbare op het gebied van pure luxe. Dit is een auto voor visionairs die waardering en erkenning verdienen op hun vakgebied. Inderdaad, een auto voor luminaries, oftewel personen die gezien worden als toonaangevend en rolmodel zijn voor velen.”

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 23

De nieuwe lakkleur Sunburst Grey symboliseert het licht van de zon tijdens het ‘gouden uur’, het moment dat de zon net is opgekomen. De lak is verrijkt met koperkleurige metaaldeeltjes in de bovenste laag. Met de hand geschilderde coachlines en Wake Channel-lines op de motorkap in Sunburst-motief en accenten zoals de in Saddlery Tan uitgevoerde wielnaafkappen completeren het geheel en verwijzen subtiel naar de kleur van het interieur.

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 24

Het interieur is verrijkt met elementen in Tudor Oak. Het uit Tsjechië afkomstige eikenhout is gekozen vanwege de diepe kleur en fijne structuur en voor het eerst is het hout van binnenuit verlicht: 176 ledjes schijnen door het speciaal geperforeerde fineer heen en dat geeft, in combinatie met de verlichte sterrenhemel in het dak een fraaie en sfeervolle uitstraling aan het interieur. De sterrenhemel is ook door de Bespoke-specialisten van Rolls-Royce onder handen genomen en de 1.340 lichtpuntjes zijn nu zo geconfigureerd tijdens een handmatig proces dat 20 uur duurt dat een hemel van vallende sterren is ontstaan. Acht verschillende vallende sterren zijn afwisselend te zien in de verlichte dakhemel.

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 25

Het interieur van de Wraith Luminary is voorin afgewerkt met Saddlery Tan, de zitplaatsen achterin zijn bekleed met Anthracite leder om zo de bestuurderspositie een prominente plaats te geven. Contrasterende piping en stiksels koppelen voor- en achterin subtiel aan elkaar. Als alternatief is een nog iets opvallender contrast leverbaar met Seashell-kleurig leder achterin. Beide combinaties komen samen in een perfect bijpassend tweekleurig stuurwiel.

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 26

Innovatief is het gebruik van handgeweven, roestvrijstalen stof in het interieur, dat is verwerkt in de centrale transmissietunnel en de deurpanelen en contrasteert met het Tudor Oak hout en Saddlery Tan leder. De metalen draden hebben een diameter van 0,08 tot 0,19 mm en is verwerkt in een patroon met een hoek van precies 55 graden om perfect in het interieurdesign van de Wraith te passen. Alleen al het verwerken van dit materiaal kost drie dagen en vindt plaats in een steriele ruimte.

Rolls-Royce is Bespoke. Dat bewijst de Wraith Luminary Collection net als eigenlijk elke andere Rolls-Royce. De Wraith Luminary Collection is te bestellen bij CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en dealer van Rolls-Royce in Nederland en tevens Rolls-Royce Bespoke specialist.

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 27

Exclusieve ROLLS-ROYCE WRAITH LUMINARY 28