• Stoere Range Rover Evoque Convertible ’s werelds eerste luxueuze SUV cabriolet
  • Exclusieve film van de finale tests op Land Rovers uitdagende testparcours
  • Geavanceerde on- en off-roadtechniek volop beeld
  • Cabriolet voor alle seizoenen: onthulling in november, verkoopstart voorjaar 2016

De geheel nieuwe Range Rover Evoque Convertible – die in november wordt onthuld – kan de zwaarste terreinomstandigheden aan. Het is de eerste cabriolet ter wereld met dergelijke capaciteiten. Het nieuwe model heeft net als elke andere Land Rover het meest uitdagende en veeleisende testprogramma doorstaan.

Een flinke tip van de sluier is deze week al opgelicht in Londen, waar op enkele hotspots zes levensgrote draadsculpturen van het nieuwe model waren te zien. Die toonden het elegante design van de Evoque Convertible.

1-Range-Rover-Evoque-Convertible-testing

2-Range-Rover-Evoque-Convertible-testing

Land Rover heeft ook een film gepubliceerd van de zware tests op alle mogelijke soorten ondergrond. De video laat zien hoe de eerste luxueuze SUV cabriolet over Land Rovers legendarische testparcours op het beroemde landgoed van Eastnor Castle in Herefordshire (Groot-Brittannië) rijdt. Het is duidelijk dat ook het nieuwe model de van Land Rover bekende terreinwaardigheid biedt.

Mike Cross, Land Rovers Chief Engineer Vehicle Integrity: “Land Rover is trots dat het de onbetwiste leider is als het gaat om terreincapaciteiten en de Evoque Convertible mag daarop geen uitzondering vormen. Dankzij de combinatie van innovatieve engineering en geavanceerde techniek biedt de Evoque Convertible een dynamiek en een zelfverzekerde SUV-rijervaring die wereldwijd is beproefd. We noemen het dan ook de ‘The Convertible for all Seasons’.”

3-Range-Rover-Evoque-Convertible-testing

4-Range-Rover-Evoque-Convertible-testing

5-Range-Rover-Evoque-Convertible-testing

De nieuwe Evoque Convertible is onderworpen aan tal van tests over de hele aardbol, om er zeker van te zijn dat hij de juiste capaciteiten en kwaliteiten heeft. Uiteindelijk legde hij zijn finale proeve van bekwaamheid af rond Eastnor Castle, waar alle modellen van Range Rover de afgelopen 45 jaar zijn getest.

De Range Rover Evoque Convertible debuteert op de Los Angeles International Auto Show in november. De verkoop start in het voorjaar van 2016 op een aantal markten.