Jaguar Land Rover is net als vorig jaar nadrukkelijk aanwezig op Masters of LXRY (10-14 december in Amsterdam RAI). Op het grootste luxury lifestyle-evenement van Europa beleeft de Jaguar F-PACE zijn Nederlandse debuut en is de unieke Range Rover Evoque Convertible voor het eerst in Europa te zien. Beide modellen staan vanaf komend voorjaar in de showroom.

De Jaguar F-PACE is de eerste crossover van de Britse autofabrikant. Het volledig nieuwe model is een praktische vijfzitter met alle karakteristieke eigenschappen die van Jaguar worden verwacht. De F-PACE biedt een onovertroffen combinatie van prestaties, design, luxe en functionaliteit. Hij is op het gebied van techniek en design sterk verwant aan de Jaguar F-TYPE en is dan ook een van de meest dynamische modellen in zijn klasse.

De Jaguar F-PACE is leverbaar voor prijzen vanaf € 53.750 voor de 132 kW (180 pk) sterke 2,0-liter dieselversie met achterwielaandrijving. De versie met 3.0 V6 dieselmotor met 220 kW (300 pk), standaard vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat is er voor prijzen vanaf € 76.150.

1-Jaguar-Masters-of-LXRY

De benzineversies worden aangedreven door de 3.0 V6 Supercharged-motor, met een vermogen van 250 kW (340 pk) of 279 kW (380 pk), eveneens standaard met AWD en automaat. De prijzen beginnen bij € 89.750 en lopen op tot minimaal € 106.350 voor de S-uitvoering.

Er is ook een gelimiteerde First Edition-uitvoering met een extra rijke uitrusting en unieke features, voorzien van de krachtigste diesel- (€ 98.850) of benzinemotor (€ 115.550).

Unieke vierseizoenencabriolet
Tijdens Masters of LXRY zijn alle ogen ook gericht op de nieuwe Range Rover Evoque Convertible. ‘s Werelds eerste compacte premium SUV cabriolet is voor het eerst in Europa van dichtbij te bewonderen. De veelzijdige Evoque Convertible is een compromisloze cabriolet die gewapend is voor het rijden in alle jaargetijden. Het is de meest terreinwaardige cabriolet met dezelfde door Land Rover ontwikkelde vierwielaandrijving als de Range Rover Evoque Coupé en vijfdeurs. Deze is leverbaar vanaf € 69.770. Alle uitvoeringsvarianten hebben standaard vierwielaandrijving en een automatische transmissie.

2-Jaguar-Masters-of-LXRY

De elektrisch bedienbare, stoffen cabrioletkap is van uitzonderlijke kwaliteit en laat zich in 18 seconden volledig openen. Ook is het mogelijk de kap te bedienen bij snelheden tot 50 km/uur. Verder debuteert het nieuwe InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met een 10,2-inch touchscreen in de Evoque Convertible.

Land Rover biedt voor de Range Rover Evoque Convertible keuze uit drie viercilindermotoren. De benzineversie levert 176 kW (240 pk) en dieselen kan met de 110 kW (150 pk) en de 132 kW (180 pk) sterke varianten van de 2.0 Ingenium-dieselmotor.

SVAutobiography, XF en F-TYPE
Behalve met de genoemde twee primeurs kunnen bezoekers van Masters of LXRY ook kennismaken met de bijzondere Range Rover SVAutobiography. Deze versie onderscheidt zich door zijn unieke exterieurdetails en het exclusief premium lederen interieur. Naar wens is hij leverbaar met de 404 kW (550 pk) sterke 5.0 V8 Supercharged-motor. Daarmee is de SVAutobiography de meest luxe en krachtige in serie gebouwde Range Rover ooit. De prijzen beginnen bij € 191.550.

De nieuwe generatie Jaguar XF valt op door zijn coupéachtige lijnvoering en dynamische eigenschappen. Hij is een van de lichtste auto’s in zijn klasse, wat bijdraagt aan het gunstige verbruik vanaf slechts 4,0 l/100 km. hij is voorzien van de nieuwe Ingenium-motorengeneratie. De XF is verkrijgbaar voor prijzen vanaf € 46.950.

3-Jaguar-Masters-of-LXRY

4-Jaguar-Masters-of-LXRY

Uiteraard is ook de Jaguar F-TYPE Coupé van de partij. Dit model maakte in 2013 zijn Europese debuut op Masters of LXRY. Het is het meest dynamische en op pure sportiviteit gerichte productiemodel van Jaguar ooit, met de 404 kW (550 pk) sterke F-TYPE 5.0 V8 Supercharged R Coupé als overtreffende trap.